30/05-14 08:20

Unges mediebrug giver ADHD-symptomerUnges mediebrug giver ADHD-symptomer

Notesblokken er stoppet langt ned i skoletaskerne blandt landets gymnasieelever, som i stedet har fundet den bærbare computer frem til skolearbejdet, skriver Kristeligt Dagblad.

storybild

Notesblokken er stoppet langt ned i skoletaskerne blandt landets gymnasieelever, som i stedet har fundet den bærbare computer frem til skolearbejdet, skriver Kristeligt Dagblad. (Billede: Polfoto)

Det er en udvikling, som er sket inden for de seneste fem år, og konsekvenserne mærkes, fastslår Dorte Ågård fra Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier på Aarhus Universitet.

Mere end 10.000 småbørn får ADHD-medicin
Mere end 10.000 småbørn får ADHD-medicin

- Der er kommet en rastløs måde at arbejde på, hvor mange kun kan holde opmærksomheden fanget i få minutter. Først arbejder de på matematikopgaven, og så zapper de ud til Facebook og så tilbage igen, siger Dorte Ågård, som netop har færdiggjort en ph.d.-afhandling om gymnasieelevers motivation og vedholdenhed.

Her lyder en af konklusionerne, at internettets strøm og tæthed af informationer overbelaster hjernens arbejdshukommelse, hvor man tager ny viden ind. Det kaldes kognitiv overstimulering. Og når man overbelastes, er det svært at udholde ro.

Hovedpinepiller øger risikoen for at få børn med ADHD
Hovedpinepiller øger risikoen for at få børn med ADHD

Flere undersøgelser viser da også, at unge sover mindre end tidligere. Det er en farlig kombination, for søvnunderskud og kognitiv overstimulering kan fremkalde ADHD-lignende symptomer hos raske mennesker, fastslår Dorte Ågård.

ADHD-medicin kan ødelægge drenges penis resten af livet
ADHD-medicin kan ødelægge drenges penis resten af livet

Udviklingen er foruroligende, mener Jesper Mogensen, hjerneforsker og professor ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad eller på www.k.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
Mattias Hundebøll afslører særligt...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx