Af Peter Astrup - 23/09-17 16:45

Familiefaren Peter har fået nok: Bilister, I skal holde op med det her omgående!Familiefaren Peter har fået nok: Bilister, I skal holde op med det her omgående!

KLUMME: Det er den slags optrin, der får mig til at håbe at monstre som Godzilla og King Kong smadrer hele kloden.

storybild

Peter Astrup (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Da jeg var en lille dreng, så fortalte min biologilærer mig og alle mine klassekammerater, at mennesket var et af evolutionens højst udviklede skabninger. Med vores kreativitet, høje intelligens og praktiske tommelfingre kunne vi som race opnå næsten alt. Storkøbenhavnske billister har overbevist mig om, at det er pure løgn.

Kære bilister, der er simpelthen nogle ting, som I skal holde op med omgående. Hver gang et menneske på kloden skaber fremskridt ved at vinde Nobelprisen, opfinde noget fantastisk eller helbrede en frygtelig sygdom, så trækker I hele den menneskelige race i den modsatte retning med jeres gak-gak på fire hjul.I skal fremover undgå følgende ting:

Du skal ikke ligge lige i bagenden af en anden bilist. Hvis ham foran dig pludselig jokker hårdt på bremsen, fordi et lille tre-årigt barn springer ud i trafikken uden varsel, så kommer du til at fucke det hele op ved at smadre op bagi og skubbe bagpå. Og hvis ham foran dig bare godt kunne tænke sig en ny bagskærm, så er det helt fair bare at bremse, lade dig smække op bagi og herefter få dit forsikringsselskab til at betale. Det kommer nemlig til at ske. Du skal have to sekunders afstand til ham foran. Forstå det nu.

Din bil kan ikke tale. Af samme årsag skal du ikke skændes med andre bilister med båthornet. Der findes ikke en handling, der er mere fornedrende overfor hele den menneskelige race og ringeagtende overfor alverdens sprogstammer end at skændes med båthorn. Dyt-dyt-dyt. Hvor herre bevares!

Hvis det endelig skal være, så kan denne dytten kun oversættes til et enkelt ord. Nemlig ordet 'sur'.

»SUR SUUUUUR!,« lyder det når en tosse hasarderet overhaler inden- eller udenom midt gennem skoleområde og fodgængerfelt!

»SUUUUUUUUUR!« båttes der pinligt tilbage.

Jamen, hold så op med det. Det er den slags optrin, der får mig til at håbe at monstre som Godzilla og King Kong smadrer hele kloden, når den næste CGI-tunge og milliondyre Hollywoodproduktion rammer biograferne.

Befinder du dig alligevel i efterspillet af dette mongolide dytteri, så undgå at opføre et lille teaterstykke inde i din lydtætte glasklokkebil, hvor du råber så højt du kan, uden nogen kan høre det. Du skal heller ikke vifte med din midterste finger, som D'Artagnan fra De Tre Musketerer vifter med sin kårde. I stedet skal du stille og roligt køre videre og glæde dig over, at du ikke er typen, som går amok i din bil. Ingen kan alligevel høre, hvad du siger. Du ligner Gøg og Gokke i en gammel stumfilm.

Skal du høre musik? NEJ! Det er for sent! Fingrene væk fra din mobil. Jeg er ligeglad med om du lige har lyst til at høre et eller andet 80'er hit, som du er kommet på. Du skal heller ikke SMS'e med en eller anden tosse, fordi du keder dig. Du udsætter dig selv og andre for fare. Det er lige så vanvittigt som at tage 'se-mig-jeg-kører-130-på-motorvejen-og-aner-ikke-om-jeg-baldrer-ind-i-nogen' selfies.

Du skal vide, at almindelige spilleregler for menneskers omgang med hinanden ikke er sat ud af kraft, fordi du sidder i din bil. Det er ikke pludselig blevet okay at råbe efter folk, true af dem med din fimsede knytnæve eller holde hornet inde i adskillige sekunder.

Spørg dig selv 'hvordan kan jeg bevare min værdighed?' inden du drejer nøglen i tændingen.

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Sarah Louise delte vovet billede på...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx