Af Ritzau - 22/03-17 11:37

Børneorganisationer frygter nedlæggelse af nyt mobberådBørneorganisationer frygter nedlæggelse af nyt mobberåd

Ny klageinstans for mobbeofre får kun lov at eksistere i få år, før den skal op til genovervejelse.

storybild

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) bakker op om soldnedgangsklausul, der sørger for, at mobberåd evalueres. (Billede: Scanpix/Lafur Steinar Gestsson)

Folketinget forventes i næste uge at vedtage et nationalt klageråd, som børn og unge skal kunne henvende sig til, hvis skoler ikke har gjort nok for at bremse mobning.

Rådet mødte begejstring hos børneorganisationerne, da det blev foreslået af daværende uddannelsesminister Ellen Trane Nørby (V).

Men selvsamme organisationer er nu kritiske få dage inden vedtagelsen, skriver Berlingske.

Organisationerne er således blevet sure over, at der er indskrevet en solnedgangsklausul i lovforslaget, der ifølge Berlingske betyder, at rådet skal tages op til evaluering to år, efter det er vedtaget, og derefter potentielt kan nedlægges.

- Det er en kæmpe begmand til alle landets skoleelever. Hvorfor skal der være en solnedsgangsklausul, så børn efter få år mister en rettighed, de har opnået? Det er vi bestemt ikke begejstrede for, siger Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår, til avisen.

- To år til evaluering er absurd kort tid. Det er noget sjusk, og det afspejler måske, at ministeren i virkeligheden ikke ønsker denne klageinstans.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) siger dog til avisen, at man endnu er ved at diskutere, hvornår solnedgangsklausulen skal træde i kraft.

Ifølge hende diskuteres det, om rådet skal kunne nedlægges efter tre eller fem år.

Grundlæggende mener hun, at det er nødvendigt, at lovgivningen evalueres, inden den får lov at fortsætte.

Hun forventer derfor også, at klageinstansen leverer, i den forstand at den reducerer antallet af mobbeofre, hvis den skal fortsætte.

- Min forventning er, at mobbeinstansen vil levere, og at rådet vil få indflydelse på antallet af mobbeofre i Danmark.

- Det skal ske på en måde, der ikke er en bureaukratisk byrde for skolens parter, og som ikke krænker retssikkerheden for borgerne. Det er det, jeg forventer, at klageinstansen kan levere, siger ministeren til Berlingske.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

JAAAAAA! To danskere klar til...
bt.dk
Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Hustruen blev fundet dræbt - her...
bt.dk
Kæmpe skandale ved OL: Fuld atlet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx