Af - 23/06-17 11:37

25-årig dansk soldat død under march25-årig dansk soldat død under march

En 25-årig dansk soldat mistede torsdag livet under en march i plantagen bag ved Kasernen i Holstebro.

storybild

Tore Skaaning Jaszcyak Munk blev 25 år. (Billede: Privatfoto)

Det var under en 10 kilometer march, at konstabel Tore Skaaning Jaszcyak Munk fra Ruder 4 kompagniet ved Jydske Dragonregiment i Holstebro faldt om.

Der blev givet livreddende førstehjælp, men hans liv stod ikke til at redde.

Det fortæller regimentschef oberst Bjarne Højgaard Jensen til BT.

- Tore fejlede ikke noget. Han var jo kun 25 år og en stærk, ung mand. Han fik et ildebefindende under marchen, han følte sig sløj og træt, og på et tidspunkt faldt han om og mistede bevidstheden. Der kom både læge og lægehelikopter, men desværre stod hans liv ikke til at redde, siger han og forklarer, at de ikke har kunnet mærke noget på ham i tiden op til marchen.

- Det er selvfølgelig normalt, at folk bliver trætte og pressede under en marchtur med det, de har på ryggen, så der var ikke nogen indikationer på noget, siger obersten.

Tore Skaaning Jaszcyak Munk bar omkring 30 kilo på ryggen under marchturen.

- Han var tæt på mål, da det skete, det var han, siger Bjarne Højgaard Jensen.

Den unge soldat bliver formentlig obduceret i næste uge.

- Vi har oplevet det ske før, når vi har været på mission i udlandet, men det er yderst sjældent herhjemme, at sådan noget sker, og derfor er det også vigtigt at få ham obduceret og få en forklaring på, hvad årsagen var, siger obersten.

På Jydske Dragonregiments hjemmeside oplyses det, at der fredag bliver flaget på halvt.

'Vi vil i denne svære tid have vores tanker ved familien og Tores samlever, som regiment vil støtte på bedste vis', skriver kaptajn B.S. Villsen.

På hjemmesiden er der også blevet skrevet mindeord om Tore Skaaning Jaszcyak Munk. En af dem, der har skrevet, er kaptajn Rasmus Andersen, chef for 4. kompagni/II panserinfanteribataljon hos Jydske Dragonregiment.

'Soldaterlivet passede Munk. Skulle man måle Munk på hans engagement og vilje, ville han være højere end skyerne. Sådan var det både overfor hans job og hans venner. Han ville soldaterlivet og soldatergerningen med en styrke, der bør stå som eksempel for andre', skriver han og fortsætter:

'Der er mange relationer til Munk; For nogle er det en dedikeret søn, der er gået bort, for andre en god ven, et kært familiemedlem eller en hengiven kæreste. Vær ikke i tvivl, vi tænker også på ham. Vi vil huske ham. Både med sorg, men også for de gode gerninger, for de gange han har fået os andre til at grine og for de gange han har været der til at støtte.'

De pårørende blev underrettet torsdag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx