Af - 02/04-14 13:25; Opdateret: 02/04-14 14:02

Truede to gange forkert Hong Kong Grill for kongekroneTruede to gange forkert Hong Kong Grill for kongekrone

Rigsarkivet sendte to gange på vegne af Kongehuset truende breve til den forkerte Hong Kong Grill i Valby. "Jeg fik et chok," siger ejer

storybild

(Billede: Privatfoto)

To gange fik den forkerte Hong Kong Grill i Valby truende breve fra Rigsarkivet om, at hvis de ikke fjernede en kongekrone, så ville de blive meldt til politiet.

Kongekronen som symbol er nemlig ejet af staten og Kongehuset og må ikke bruges af andre.

Kongehuset i krig med Hong Kong Grill
Kongehuset i krig med Hong Kong Grill

Sagen om misbruget var blevet anmeldt af en kontorchef i Kongehusets kabinetssekretariat 1. juli 2013, viser Metroxpress aktindsigt i 54 sager om misbrug af Kongekronen, som vi beskriver i avisen i dag.

Og selv om, der står et telefonnummer på skiltet hos den grillbar, der misbrugte den danske kongekrone, kom Rigsarkivet hele to gange til at true den forkerte Hong Kong Grill, der altså også ligger i Valby.

Og det har gjort ejeren gennem 21 år, En Tu Ly, vred.

- Jeg fik selvfølgeligt et chok, da jeg fik henvendelsen, hvor jeg kiggede hele min forretning igennem og ikke kunne finde en krone. Det meddelte jeg dem, og så sender de mig en trussel igen, siger En Tu Ly til Metroxpres.

Hun har som følge af sagen omdøbt sin forretning til Hong Kong Duck House, da hun ikke vil forvekslet med sin kollega.

- Jeg er så vred over det. Kunne de i det mindste ikke have taget ud og set på min forretning og ikke bare skrive til den første, som de finder på oplysningen, siger hun.

En Tu Lys forretning ligger på Toftegaards Allé, mens den grillbar, som Kongehuset egentligt anmeldte for at misbruge kongekronen, ligger Vigerslevvej.

Der ligger den endnu - og de har aldrig hørt fra hverken Rigsarkivet eller Kongehuset, selv om de stadig har en krone på grillbaren.

- Den hang der, da jeg overtog forretningen for ti år siden. Jeg kan sige, at ingen har sagt noget til mig om, at jeg ikke må bruge en krone, siger Mr. Kang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx