22/01-14 23:04

Borgerligt pres: Peberspray skal på natbordetBorgerligt pres: Peberspray skal på natbordet

Venstres integrationsordfører og medlem af Retsudvalget, Inger Støjberg, vil gøre det lovligt at have peberspray til selvforsvar

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

En peberspray på natbordet er et helt rimeligt middel til selvforsvar, hvis kriminelle skulle trænge ind i boligen. Derfor bør det legaliseres.

Sådan lyder det ifølge Politiken torsdag fra Venstres integrationsordfører og medlem af Retsudvalget, Inger Støjberg, der dermed går skridtet videre, end Venstre hidtil har været villig til i våbendebatten.

S om peberspray: Det er et våben
S om peberspray: Det er et våben

I dag er det tilladt at bruge eksempelvis et baseballbat i selvforsvar mod hjemmerøvere, mens brug af peberspray vil udløser en bøde for brud på våbenloven.

- Tiden er kommet til, at vi legaliserer peberspray som selvforsvar i eget hjem. Man skal ikke rende rundt med det på gaden, men jeg forstår godt de danskere, der er utrygge og har en peberspray stående på natbordet, siger Inger Støjberg til Politiken.

Pia K.: Latterlig peberspray-lovgivning
Pia K.: Latterlig peberspray-lovgivning

Med Venstres opbakning til peberspray i husstandene taler meget for, at forslaget kan blive til virkelighed efter et eventuelt regeringsskifte. Pia Kjærsgaard er i hvert fald klar til at slå til, skriver Politiken.

- Det er supergodt, og det bakker vi fuldstændig op om. Jeg tror, det ender med, at vi alle sammen får lov at gå rundt med en peberspray. Men foreløbig så langt, så godt, siger Pia Kjærsgaard til Politiken.

De konservative erklærer sig også åbne over for ideen - så længe det kun gælder i hjemmene.

- Det er en ny og spændende tanke, der også er nem at håndtere. Alle kan forstå forskellen på at være hjemme hos sig selv og ude, siger retsordfører Tom Behnke til Politiken. Han vil dog ikke lægge sig endelig fast på et ja eller nej.

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, advarer generelt mod at gøre peberspray lovligt i det offentlige rum, fordi det kan eskalere brugen af våben generelt. Men som nødværge hjemme kan det være en god ide, mener han.

- Det kunne godt være noget, man kunne overveje. I det øjeblik, nogen trænger ind i dit hjem, er det meget grænseoverskridende. Der kan peberspray være udmærket som nødværge. Man er jo hjælpeløs i sit eget hjem, siger Claus Oxfeldt til Politiken.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) ønsker ikke at kommentere forslaget, men Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, advarer mod ideen.

- Lovliggør man peberspray i hjemmet, vil det friste mange til også at tage det med på gaden. Vi skal bruge den politiske energi på at nedbringe antallet af indbrud yderligere - ikke på at lovliggøre våben yderligere, siger Trine Bramsen til Politiken.

LÆS OGSÅ: Lyngvild taget med ulovlige våben

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx