Af - 03/01-17 17:21

Max sagde nej til førtidspension: Mandag skal konen forlade DanmarkMax sagde nej til førtidspension: Mandag skal konen forlade Danmark

En 27-årig dansk mand og hans ukrainske hustru står til at blive skilt fra hinanden på mandag efter en Højesteretsdom.

Bildstrecke im Grossformat »

De har været gift i tre år, men på mandag står de til at blive ufrivilligt skilt fra hinanden.

Max og Julia Bendtsen, begge 27 år, modtog 22. december en dom fra Højesteret, der sender den ukrainske kvinde ud af landet, til trods for at parret har et barn sammen.

Og havde Max ikke takket nej til førtidspension efter, at han i 2009 sad på bagsædet i en bil, der forulykkede og gav ham en hjerneskade, så var familien, der også tæller deres datter Alisa på halvandet år, aldrig havnet i den desperate situation.

For mens Max kom til kræfter igen - han arbejder nu fire timer om dagen i et fleksjob - var han på kontanthjælp. Og dermed lever han ikke op til kravene om forsørgerpligt, da loven siger, at "den herboende person i tre år forud for afgørelsen ikke (må have, red.) modtaget hjælp efter lov om aktiv socialpolitik eller integrationsloven."

S, SF og DF vil tvinge flere udlændingestramninger igennem
S, SF og DF vil tvinge flere udlændingestramninger igennem

- Jeg fik at vide, at jeg kunne få førtidspension, men jeg takkede nej og sagde, at jeg kunne rejse mig. Jeg vil gerne være en ordentlig borger og arbejde, siger Max Bendtsen til metroxpress.

Den unge køgegenser har svært ved at forstå, at han skal sende sin kone i lufthavnen på mandag den 9. januar, og han forsøger at glemme den barske virkelighed.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kan ske på mandag. I vores verden findes der kun én ting, og det er fremad, siger han.

S vil fortsat tvinge minister til stramme udvisningsregler
S vil fortsat tvinge minister til stramme udvisningsregler

Max Bendtsen knytter sit håb om at hans kone må blive i Danmark til, at hans advokat nu har indgivet en ny ansøgning til Udlændingestyrelsen. Om Julia kan tvinges ud af landet, mens sagen viderebehandles, ved Max ikke.

- Vi har indgivet en ny anmodning om opholdstilladelse på baggrund af at EU-retten slår fast, at man ikke kan udvise en borger fra et ikke-EU-land, når en unionsborger, deres datter, er afhængig af vedkommende, siger familiens advokat, Eddie Khawaja.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Var stoffri i fem år: Kendt dansk...
bt.dk
Influenza spreder sig i Danmark: 'Det...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx