Qvortrup: Thorning vinder dramatisk partilederrunde med 'mestergreb'Qvortrup: Thorning vinder dramatisk partilederrunde med 'mestergreb'

Den sidste partilederrunde i valgkampen er slut. Metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, kalder den 'dramatisk'.

storybild

Før debatten ville Lars Løkke Rasmussen gerne give hånd til Helle Thorning-Schmidt, men undervejs takkede han nej. (Billede: Polfoto)

Der var en klar vinder af aftenens debat, hvor de 10 partiledere mødtes for fjerde og sidste gang under valgkampen til 'Det sidste ord' på TV2.

Ifølge metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, satte Helle Thorning-Schmidt (S) nemlig et listigt angreb ind, som satte Lars Løkke Rasmussen (V) til vægs.

- I aften var Thorning den helt klare vinder, også hvis man tager alle 10 partiledere ind, siger Henrik Qvortrup.

Han hæfter sig særligt ved en episode, som udspillede sig i starten af debatten. Her valgte Thorning nemlig at forlade sin plads for at gå over til Lars Løkkes talepult. Her forsøgte hun at få ham til at give håndslag på at frede boligskatten – et emne, som Venstre har brugt til at presse Thorning, da De Radikale og Socialdemokraterne er uenige om emnet.

Qvortrup: Thorning vs. Løkke endte uafgjort
Qvortrup: Thorning vs. Løkke endte uafgjort

Men Lars Løkke afviste at give hånd og stod lidt befippet tilbage, forklarer Qvortrup.

- Thorning fangede Løkke. Fra at hun var under pres på, om boligskatten nu skal stige under en SR-regering, så endte det med, at det blev Løkke, der ikke ville indgå en aftale med Thorning om at forhindre, at boligskatterne stiger, siger Henrik Qvortrup, som kalder det en 'klassisk catch 22', hvor begge udfald ville være en tabersag for Løkke.

- Debatmæssigt var det et mestergreb. Hvis han giver hende hånden, så tager han luften fuldstændig ud af Venstres kampagne, for så erkender han, at der ikke er noget i den trussel. Nu er det, der står tilbage, at der pludselig er tvivl om, hvorvidt Lars Løkke vil hæve boligskatten, siger Henrik Qvortrup.

Thorning smider føring og lider stort nederlag på sociale medier
Thorning smider føring og lider stort nederlag på sociale medier

Og dermed er sagen vendt fra en vinder- til en tabersag:

- Det, vi oplever her, var, at en sag, der hidtil har været skidt for Thorning, bliver neutraliseret og ender med at blive et møgproblem for Løkke. Med et mesterligt greb tvinger hun ham ud i en klassisk catch 22.

Han peger desuden på, at Thorning fik svaret igen på det brev, som hun fik stukket i hånden af Lars Løkke under deres direkte duel tidligere på aftenen.

- Hun var klart forberedt på, hvor de andre ville sætte angrebene ind. Og jeg synes også, at hun får turneret den der med brevet tidligere på aftenen. Hun får det til at handle om, at Venstres politik kan stå på to A4-sider. Men man kunne klart fornemme, at det satte Løkke en lille smule bagud, siger Henrik Qvortrup.


LÆS OGSÅ: LA-politiker trodser Thorning: - Send brevet retur

LÆS OGSÅ: Løkke lovede færge, der allerede var vedtaget

LÆS OGSÅ: Thorning til MX før valget:- Jeg håber det bliver en pige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx