Af Ritzau - 16/08-16 11:38

SF og EL ser rødt ved tale om privatisering af vand og varmeSF og EL ser rødt ved tale om privatisering af vand og varme

Regeringen overvejer at privatisere vand- og varmeværker, men det vil malke forbrugere, mener SF og EL.

storybild

SF's formand Pia Olsen Dyhr afviser blankt at privatisere vand- og varmeværker, som energiminister Lars Christian Lilleholt (V) overvejer. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Venstrefløjen afviser blankt at privatisere offentlige vand- og varmeværker, selv om Danmark kan spare 7,1 milliarder kroner ifølge McKinseys rapport, som Jyllands-Posten beskriver.

Det fremgår af pressemeddelelser fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr, og Enhedslistens energiordfører, Søren Egge Rasmussen.

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) er ifølge Jyllands-Posten parat til at privatisere vand- og varmesektoren.

- Vi er lodret imod, at vi sælger ud af vores vand og varme. Det vil malke forbrugerne, der ikke har andre steder at gå hen. Vi skal beholde ejerskabet af vores vand og varme. siger Pia Olsen Dyhr.

Lars Christian Lilholt vil styrke effektiviteten, men hun køber ikke argumentet. - Privatisering vil skabe naturlige monopoler, og det er slet ikke effektivt. Det her drejer sig slet ikke om, at ministeren vil være forbrugernes talsmand eller at gøre det mere effektivt, siger Pia Olsen Dyhr, som kræver McKinseys rapport udleveret.

Det samme gør Søren Egge Rasmussen.

- Drikkevandet og fjernvarmen bliver ikke billigere af, at firmaer skal tjene penge på vand og varme. Vi skal sikre en stabil varme- og vandforsyning, hvor det er fællesskabets langsigtede investeringer, der er styrende, siger Søren Egge Rasmussen.

Han efterlyser CO2-neutral fjernvarme med vedvarende energi i varmepumper for at modvirke klimaforandringer.

- Klimaforandringer og problemer med landbrugets sprøjtegifte i drikkevandet medfører også, at der er masser af faglige udfordringer for rensning af spildevand og sikring af rent drikkevand i fremtiden, siger Søren Egge Rasmussen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Forsvarers billede af Peter Madsen:...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx