Af - 29/04-15 08:56; Opdateret: 29/04-15 14:42

Spastisk lammede Frederik smidt ud af Fitness World: Du er ikke velkommen herSpastisk lammede Frederik smidt ud af Fitness World: Du er ikke velkommen her

Frederik Rohrberg Jessen fik i december en såkaldt FES, så han kan gå normalt og træne to timer om ugen med sin hjælpetræner. Men nu har Fitness World opsagt hans medlemskab.

Sådan så det ud første gang, Frederik Rorhberg Jessen fik FESen på. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I december fortalte metroxpress historien om den 13-årige Frederik Rohrberg Jessen, hvis højeste julegaveønske var en såkaldte Funktionel Elektrisk Stimulator (FES) fra Københavns Kommune.

Da Frederik var fem år fik han en blodprop i hjernen, som udløste en spastisk lammelse i højre side af kroppen. Og han har siden kæmpet for at få førligheden tilbage.

I januar fik Frederik så endelig sit ønske opfyldt. Og han har siden kunnet træne to timer om ugen i Urban Fitness på Amager sammen med sin hjælpetræner. Men den lykkelige udvikling fik en brat afslutning i går eftermiddag.

Autistiske Simon blev nægtet adgang til Legoland
Autistiske Simon blev nægtet adgang til Legoland

Den 1. marts blev Urban Fitness nemlig opkøbt af Fitness World. Og nu er Frederik pludselig ikke længere en ven af huset. I går blev den 13-årige dreng således smidt hjem fra træningen med beskeden om, at han ikke er gammel nok og derfor ikke er velkommen i centeret. Man skal være 15 år for at træne i centeret, og den regel vil Fitness World ikke bøje for Frederiks skyld.

Metroxpress har været i kontakt med Fitness World, der beklager sagen og efterfølgende har givet Frederik lov til at træne i centret igen. Se deres svar her.

Sagen nåede ellers at ryste Frederiks mor, Karina Rohrberg Jessen:

- Kære Fitness World, hvor fanden er jeres situationsfornemmelse?, skriver hun i et indlæg på Facebook, hvori hun forsøger at råbe Danmarks største fitnesskæde op.

- Smidt på porten, med besked om hvis de gik stille med stille med dørene, så kunne de få lov til at træne færdig! Når man er 13 år og har spastiske lammelser i højre side af kroppen, så kræver det noget ud over det almindelige at troppe op i et fitness center.

Kære Fitness World, hvor fanden er jeres situationsfornemmelse? Jeg fik i dag min 13. årige søn noget slukøret - og...

Posted by Karina Rohrberg Jessen on Tuesday, April 28, 2015

TV: Nu går Frederik forrest for børn med spastisk lammelse
TV: Nu går Frederik forrest for børn med spastisk lammelse

Karina Rohrberg Jessen forklarer til metroxpress, hvordan hun reagerede, da Frederik i går kom slukøret hjem.

- Jeg blev jo ked af det, fordi jeg fik min søn hjem med store røde øjne. Han var jo flov og ydmyget, siger hun og pointerer, at hun er indforstået med, at Fitness World har nogle regler, de skal følge, men at hun har svært ved at forstå den brutale måde, hendes søn blev sendt hjem på.

- Det, der gør mig ked af det, er, at de jo bare kunne have skrevet til mig. Hvis de har holdninger til børn under 18 år, så skulle de skrive til dem, siger hun.

Hun undrer sig dog over, om et Fitness World med et snuptag kan annullere deres medlemskab, som blev tegnet i Urban Fitness, som ikke havde noget problem med, at Frederik trænede hos dem.

- Jeg er ikke klar over, om jeg har loven på min side, men jeg mener ikke, at man bare kan opsige en skriftligt aftale på den måde, siger Karina Rohrberg Jessen.

Jakob Steenstrup, juridisk konsulent i Forbrugerrådet Tænk, forklarer, at Fitness World er i sin gode ret til at opsige Frederiks abonnement.

- Jeg er bange for, at der ikke rigtig er noget jura, der som sådan forhindrer det. Men det er utvivlsomt en rigtig dum situation, han er blevet sat i. Det er dog fuldstændig klart, at han ikke skal betale for noget som helst efter overdragelsen, siger Jakob Steenstrup, som peger på, at forbrugerne er ringe stillede, når et firma bliver opkøbt.

- Hvis man laver en virksomhedsoverdragelse, så har man ikke nødvendigvis krav på, at aftalerne videreføres fuldstændig identisk. Den nye ejer kan i princippet sige, at nu laver vi et helt nyt koncept med nye regler. Jura eller ikke jura, så er det en rigtig dum situation, som det ville være ønskeligt, hvis de fandt en løsning på.

Efter Karina Rohrberg Jessen skrev sit indlæg i aftes, er hun blevet kontaktet af Fitness DK, som nu har inviteret dem til en samtale, så Frederik forhåbentlig kan komme tilbage i et træningscenter igen.

Husker du 'Team Tvilling'? Nytårsaften løber de halvmaraton
Husker du 'Team Tvilling'? Nytårsaften løber de halvmaraton

Team Tvilling kan kalde sig Ironmen: Nåede det lige
Team Tvilling kan kalde sig Ironmen: Nåede det lige

LÆS OGSÅ: Rige nordmænd køber 450.000 danskeres fitnesskæde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx