01/10-14 15:19

Andre kan betale med dit gamle mobilnummerAndre kan betale med dit gamle mobilnummer

Hvis man ikke selv gør noget aktivt, kan andre betale med penge fra din konto.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Danskerne elsker at kunne betale med mobilen. Men der er faldgruber, man skal være opmærksom på. Blandt andet kan dit gamle arbejdsnummer genbruges af andre, hvis ikke du selv gør noget ved det.

Det skriver Beep.tv2.dk.

Mobilbetaling er gået hen og blevet et hit. Det er nemt lige at overføre penge med MobilePay eller betale produkter med Paii direkte fra mobilen. Her knytter dine betalingsoplysninger sig til dit mobilnummer.

SAS tøver med fri mobilsnak under start og landing
SAS tøver med fri mobilsnak under start og landing

Men hvad sker der, når du skifter nummer?

Hvis ikke du selv gør noget ved det, kan dit arbejdsnummer genbruges af andre. Og pengene bliver stadig trukket fra din bankkonto. En Paii-kunde oplevede, at der blev trukket små pengebeløb på hans konto. Beløb han ikke selv havde brugt, skriver Beep.tv2.dk.

Ny kollega brugte ubevidst af kontoen
Årsagen var, at det stadig var hans gamle arbejdsnummer, der var tilknyttet Paii-tjenesten, og da han skiftede arbejde fik han ikke ændret nummeret eller fjernet det i tjenesten.

Smart? Ny trafikkampagne gemmer sig under bilen
Smart? Ny trafikkampagne gemmer sig under bilen

Så da en ny kollega overtog arbejdsnummeret og åbnede sin egen Paii-app, hævede den stadig penge fra den gamle registrerede bankkonto, som var tilknyttet nummeret. Den nye kollega brugte derved ubevidst en andens konto, da beløbene aldrig blev bedt verificeret med en pinkode.

Der var tale om mindre sms-køb på 24 kroner stykket for togbilletter, som kunden nu har fået fuldt refunderet.

Men Paii oplyser, at sms-køb på helt op til 225 kroner kan foretages uden en unik pin-kode.

Se hvordan du sikrer du på Beep.tv2.dk

Ingen private numre kommer i klemme
Paii forsikrer dog samtidig, at så snart der er tale om et nummerskift for privatpersoner hos teleselskaberne, så er der ikke tale om et problem. Her bliver alle informationer slettet. Det er kun, når der er tale om overdragelser af arbejdsnumre internt i virksomheder.

- Der er ikke nogle private numre, der kommer i klemme her. Så snart der er tale om en nummer-overdragelsen gennem teleselskaberne, så bliver alle informationer slettet og lukket ned. Så her skal man slet ikke være nervøs, forsikrer Paiis direktør, Peter Bredgaard.

Facebook-videoer æder din mobildata: Sådan slår du det fra
Facebook-videoer æder din mobildata: Sådan slår du det fra

Det er kundens eget ansvar, at være opmærksom på, hvor man har brugt sit nummer. Og i dette tilfælde fjerne eller ændre det, når der sker ændringer i hverdagen.

- Jeg ser det lidt som det samme som dit arbejds-id-kort. Du får det udleveret, når du begynder på arbejdet. Og du afleverer det tilbage, når du stopper. På samme måde skal man huske, at afmelde sit arbejdsnummer på tjenesten, når man stopper på arbejdet, fortæller Peter Bredgaard til Beep.tv2.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx