Af Lars Dinesen - 20/08-15 12:52

Ekspert: Kunsttyve risikerer at løbe panden mod murenEkspert: Kunsttyve risikerer at løbe panden mod muren

Auktionshuset Bruun Rasmussen mener ikke, at det behøver være eksperter, der står bag kunsttyveri.

storybild

En buste af Auguste Rodin er blevet stjålet fra samlingen på Glyptoteket. (Billede: Polfoto/Olesen Peter Hove)

Det behøver ikke nødvendigvis være kunsttyve i international klasse, som står bag tyveriet af den buste, som blev stjålet fra Glyptoteket den 16. juli.

Det skønner direktøren for vurdering og salg hos auktionshuset Bruun Rasmussen, Kasper Nielsen.

- Der kan være tale om tyve, der er blevet lokket af, hvor dyrt kunst handles, siger han til Ritzau.

Medmindre at der er tale om et bestillingsarbejde af en bagmand, som han også ser som en mulighed, vurderer Kasper Nielsen, at det bliver svært at få afsat busten.

- Hvis de ikke har så meget forstand på kunstmarkedet, så begynder de måske at kontakte internationale kunsthandlere og auktionshuse, og så vil de løbe panden mod muren, da tyveriet selvfølgelig er blevet anmeldt til hele branchen.

- En anden mulighed er at sælge busten på det illegale marked, hvor man så må formode, at prisen er væsentligt lavere end normalt, siger han.

LÆS OGSÅ: Kunstværk til to millioner stjålet fra dansk samling

Nielsen mener, at det ene scenarie er lige så sandsynligt som det andet.

Ved sager som denne er det naturligt at stille spørgsmålet, om museernes sikkerhed er god nok, men direktøren fra Bruun Rasmussen anerkender den udfordring som museerne dagligt må forholde sig til.

- Det har alle dage været - og er i stigende grad - museernes udfordring, at de på den ene side skal sikre meget værdifuld kulturarv, men samtidig også skal sørge for, at alle de besøgende har adgang til værkerne, siger han.

Under tyveriet, som fandt sted i museets åbningstid, gik to gerningsmænd målrettet mod museets Rodin-sal, der rummer mange af den franske billedhuggers hovedværker.

LÆS OGSÅ: Skjult kamera: S!vas tror det er et interview - pludselig kommer en drone flyvende

Her lykkedes det tyvene at fjerne kunstværket "Manden med den brækkede næse" fra søjlen, det var monteret på, komme busten i en pose og forlade det københavnske museum igen, uden at hverken vagter eller gæster opdagede tyveriet.

Tyvene havde cirka en uge tidligere besøgt museet, hvor politiet formoder, at det er lykkedes for dem at fjerne bustens alarm.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx