Af - 12/12-13 13:24; Opdateret: 12/12-13 14:02

Ekspert: Ny SF-ordfører kan tørre tårerne vækEkspert: Ny SF-ordfører kan tørre tårerne væk

Forvandling: For halvandet år siden forlod Lisbeth Bech Poulsen (SF) grædende SF's gruppeværelse på Christiansborg efter at være blevet banket på plads. Nu er hun partiets politiske ordfører. Tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) har i dag taget et skridt mod en post som ny EU-kommissær, vurderer ekspert.

storybild

Lisbeth Bech Poulsen overvejede kraftigt sin politiske fremtid i SF, da hendes parti stemte ja til en skatteaftale med de borgerlige, der sænkede selskabsskatten markant. Nu er hun partiets politiske ordfører. (Billede: polfoto/arkiv)

Der er tale om en fuldblods genrejsning af Lisbeth Bech Poulsens (SF) politiske ære og karriere med dagens udnævnelse til politisk ordfører for SF. Sådan lyder det fra politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen.

Så sent som den 27. juni 2012 blev hun banket så eftertrykkeligt på plads af SF's daværende ledelse, at hun grædende måtte eskorteres ud af SF's gruppeværelse på Christiansborg. Bech Poulsen havde sammen med Özlem Cekic (SF) talt dunder mod regeringens skatteaftale med de borgerlige, som sænkede selskabsskatten markant.

Her er fyrede Bødskovs nye job
Her er fyrede Bødskovs nye job

Efter at have sundet sig endte Bech Poulsen med rette ind og stemme for skatteaftalen, mens Özlem Cekic fastholdt sin modstand og som konsekvens blev strippet for alle ordførerskaber og udvalgsposter. I oktober 2012 blev Annette Vilhelmsen ny SF-formand og de mere klassiske SF-dyder kom igen i højsædet.

- På det personlige plan kan man jo sige, at hun kan tørre tårerne væk og finde det brede smil frem. Men hun står med to store udfordringer foran sig. For det første var Jonas Dahl (SF) en dygtig politisk ordfører, som efterlader nogle fodspor, som kan blive vanskelige for hende at udfylde. For det andet har SF vedtaget, at partiets skal markere sig mere selvstændigt. Men det kan bliver en meget vanskelige balancegang i forhold til S og R, som ikke accepterer slinger fra SF, siger Thomas Larsen.

Thorning: Jeg håber det bliver den sidste!
Thorning: Jeg håber det bliver den sidste!

Tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) skal nu være EU-ordfører i socialdemokraternes folketingsgruppe. Det underbygger ifølge Thomas Larsen forlydender om, at Thorning har tiltænkt ham en post som ny EU-kommissær om et års tid. Men det er ikke givet, at Bødskov får den eftertragtede post.

For taler ifølge Thomas Larsen, at Bødskov er en meget loyal støtte for Thorning. For taler også, at han er en meget flittig politiker, som kan pløje sig igennem store mængder svært tilgængeligt stof, siger Thomas Larsen og tilføjer:

Ministerrokaden er officiel: Her er de nye ministre
Ministerrokaden er officiel: Her er de nye ministre

- Imod taler, at Bødskov måtte gå af på en meget alvorlig baggrund. Thorning vil skulle ud i at forvare, hvordan hun kan belønne en minister, som har løjet for Folketinget, med en post som EU-kommissær. Desuden faldt Bødskov i unåde i EU-parlamentet under det danske EU-formandskab lige efter Thorning-regeringens tiltrædelse, siger han med henvisning til, at Bødskov nærmest blev pryglet af EU-parlamentet, da han stod i spidsen for et forslag om, at reglerne for EU's grænsekontrol ikke længere skulle være et anliggende for EU-parlamentet.

Portræt: Jonas Dahl gør lynkarriere og er nu minister
Portræt: Jonas Dahl gør lynkarriere og er nu minister

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil hverken af- eller bekræfte, at Bødskovs EU-ordførerskab er første skridt på vejen til posten som EU-kommissær:

- Det er et signal om, at Mortens evner bliver brugt på et vigtigt område, sagde Thorning på dagens korte pressemøde i Statsministeriet efter ministerpræsentationen på Amalienborg.

Morten Bødskov indtræder samtidig i Socialdemokraternes gruppeledelse i Folketinget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx