Af Ritzau - 22/08-16 22:01

De Radikale er forbløffet over S' udlændingepolitikDe Radikale er forbløffet over S' udlændingepolitik

Morten Østergaard (R) finder overfor Ugebrevet A4 mange problemer i sin tidligere regeringspartners politik.

storybild

De Radikales leder, Morten Østergaard, langer i et interview med Ugebrevet A4 ud efter Socialdemokraterne. (Billede: Free/Folketinget.dk)

Hvis De Radikale og Socialdemokraterne efter næste valg igen skal danne parløb, bliver der en kløft at strække sig over.

De Radikales leder, Morten Østergaard, finder nemlig store dele af Socialdemokraternes ageren i opposition kritisabel. Det fortæller han i et interview med Ugebrevet A4.

- Vi har anlagt forskellige strategier i forhold til tiden i opposition. Vi synes jo, at vi bragte Danmark et bedre sted hen, da vi var i regering, og derfor har vi ikke været optaget af noget andet i opposition.

- Der har vores veje skiltes på udlændingeområdet, siger Morten Østergaard og pointerer, at Socialdemokraterne har lagt sig op ad Dansk Folkeparti og regeringen.

Dermed mener han, at Socialdemokratiet er gået på kompromis med grundlæggende værdier i samfundet. Og det uden at det var nødvendigt.

- Og det har været til vores forbløffelse. Efter min bedste overbevisning har det, som regeringen, DF og Socialdemokraterne er blevet enige om, ikke løst noget som helst på integrationsområdet.

- For jeg mener godt, at vi kunne have bragt Danmark igennem den her flygtningekrise uden at gøre vold på vores grundlæggende værdier, siger partilederen til Ugebrevet A4.

De Radikale og Socialdemokraterne dannede sammen med Socialistisk Folkeparti regering fra 2011 til 2014.

Efter Socialistisk Folkeparti trak sig ud af regeringen som følge af salget af Dong-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs, dannede de to partier regering fra 2014 til 2015.

I tiden efter den delte regeringsmagt har der været stor forskel på den førte politik. Ikke bare på udlændingeområdet, hvor Socialdemokraterne har lagt mandater til flere stramninger, men også andre steder, ikke mindst finanspolitisk.

- Det er fair, at man kan være politisk uenig, men jeg synes altså, at det klinger hult, når man siger, at nu skal vi satse på uddannelse.

- Og så lægger man stemmer til besparelser, hver eneste gang man skal finde penge. Uanset om det er en politiaftale eller dagpengeaftale, siger Morten Østergaard til Ugebrevet A4

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx