Af Ritzau - 29/06-17 11:17; Opdateret: 29/06-17 12:42

Landsret slår fast: 16-årig får fængsel i Ry-sagLandsret slår fast: 16-årig får fængsel i Ry-sag

En dreng blev ramt af brændende benzin. En 16-årig gerningsmand har torsdag fået stadfæstet sin dom.

storybild

I februar 2017 blev en 16-årig dreng angrebet med brændende benzin ved den lokale idrætshal i Ry. Fire gerningsmænd, alle fra drengens klassetrin, blev efterfølgende dømt i byretten. Den ene ankede, men dommen blev stadfæstet i landsretten. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv)

En 16-årig dreng får en dom på et års fængsel, hvoraf fire af månederne er ubetinget for et brandangreb i Ry.

Det slår Vestre Landsret fast torsdag, og dermed stadfæster landsretten byrettens dom.

Den 16-årige er en af fire drenge, der i byretten blev dømt for et brandoverfald på en 16-årig dreng i Ry i februar i år.

Ved overfaldet blev brandofferet forbrændt på 20 procent af kroppen, da han blev ramt af en flaske med brændende benzin.

Drengen, der i dag har fået stadfæstet sin dom, havde anket byrettens dom med henblik på at blive frifundet eller slippe med en lavere straf, men landsretten imødekom altså ikke hans ønske.

I landsretten forklarede den tiltalte dreng, at han ikke anede, hvad der var under opsejling, da han var til badmintontræning om eftermiddagen.

I mellemtiden købte to af hans venner benzin og fyldte det på to tomme vodkaflasker.

Da det kort før angrebet gik op for ham, at der var tale om molotovcocktails, fik han ifølge sin egen forklaring at vide, at det var for at skræmme, ikke ramme skolekammeraten.

Men den forklaring fik ikke landsretten til at omgøre byrettens dom. Anklager Jakob Nielsen er tilfreds med stadfæstelsen.

- Landsretten har konkret forholdt sig til hans rolle. Han har vidst, hvad der skulle ske. Da han ikke forlader stedet eller gør noget for at forhindre det, er han skyldig ligesom alle andre, siger Jakob Nielsen.

Anklageren har i landsretten talt for, at straffen til den 16-årige bør forhøjes. Han argumenterede for, at straffen skulle være på et år og tre måneders fængsel, hvoraf fem måneder skulle afsones.

- Landsrettens straf afspejler, at det er en alvorlig sag, så det kan jeg ikke være mere tilfreds med, siger Jakob Nielsen.

Med stadfæstelsen af dommen mangler drengen stadig at afsone en måned af sin dom, men drengens forsvarer, Mette Grith Stage, forventer, at han kan afsone det med fodlænke.

- Vi har forsøgt os i landsretten, og nu kan min klient lægge det bag sig, siger hun.

De tre andre drenge har valgt ikke at anke byrettens dom. To af dem blev idømt halvandet års fængsel, hvoraf seks måneder blev gjort ubetinget. Den sidste også fik et års fængsel, hvoraf fire måneder var ubetinget.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx