Af - 26/02-14 10:44

Griber folk ind overfor kærestevold?Griber folk ind overfor kærestevold?

- Jeg slår dig ihjel, siger en fyr til sin kæreste på åben gade i et socialt eksperiment på åben gade i København.

To 18-årige drenge fra København står bag et tankevækkende video-eksperiment.

Afstemning
Ville du gribe ind, hvis du så dette optrin?

Husker du den norske video, hvor man testede, hvordan folk reagerede på en frysende dreng? Nu er der en dansk pendant, der tester vores evne til at hjælpe andre.

Arian Kashef og Emil Behrndtz har nemlig iscenesat kærestevold og voldsomme trusler på gaden i København for at se, hvordan forbipasserende reagerer.

- Jeg er opvokset med kvinder og har stor respekt for dem. Derfor ville jeg med dette eksperiment se, hvordan folk ville reagere. Jeg ville se, om for eksempel min lillesøster kan føle sig tryg på gaden i sådan en situation, siger Arian Kashef.

I videoen er det de to drenges veninde Soraya, der spiller kæresten, der udsættes for trusler.

- Jeg synes, det var skuffende at se, at så få greb ind, ud af så mange mennesker, der gik forbi. Voksne mænd gik lige forbi mig, fortæller han.

- De to vagter, der kom hen til os sagde jo nærmest: "Lad være med at gøre det her på åben gade." Jeg synes, de sagde det på en forkert måde.

Der var flest kvinder, der valgte at gribe ind, fortæller Arian Kashef. Men langtfra alle.

- Jeg stod jo og sagde: "Jeg slår dig ihjel," hvorefter to piger lige ved siden af skyndte sig væk. Skal der virkelig et blåt øje til, før folk griber ind?

- Det er fantastisk, at der var nogen, der kom hen og hjalp. De skal fremhæves. Men samtidig er jeg chokeret over, at der var så få folk i alt, der greb ind. Det er ikke fordi, folk skal spille superhelte, men det er bare ikke godt nok, siger han.

Det er ikke første gang, de to studerende har lavet video-eksperimenter. På deres Facebook-side kan man finde massevis af andre video-indlæg.

- I kommentarerne til videoen med kærestevold har flere skrevet, at vi efteraber andre videoer med sociale eksperimenter. Men jeg har svaret dem, at den er lavet for at sende et godt budskab ud til folk. Det er en video, vi mente, der burde laves, siger Arian Kashef.

Danskere græd ved synet af den frysende dreng
Danskere græd ved synet af den frysende dreng

Sådan reagerer folk på frysende dreng i vinterkulden
Sådan reagerer folk på frysende dreng i vinterkulden

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Team Danmark-direktør er skuffet over...
bt.dk
Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
Dansk rejsebureau konkurs: Nu er der...
bt.dk
Vildt OL-drama: Storfavoritter var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx