Af Ritzau - 13/09-16 10:42; Opdateret: 13/09-16 16:28

Mand med forbindelse til skud mod politifolk nægterMand med forbindelse til skud mod politifolk nægter

Politiet har tre døgn til at forstærke bevis mod person fra efterforskning, som endte i skyderi på Christiania

storybild

Christianitterne ryddede Pusher Street efter en skudepisode. Nu har politiet anholdt en mand, som menes at stå bag den bod, som var i søgelyset, da to politifolk blev skudt. Manden sættes dog ikke i forbindelse med selve skyderiet. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Københavns Politi har anholdt en mand i en sag, som har forbindelse til nedskydningen af to politifolk på Christiania for to uger siden.

Manden er blevet sigtet for hashhandel, og da han tirsdag var for en dommer, forsøgte anklagemyndigheden at få ham varetægtsfængslet. Retsmødet endte imidlertid med, at manden fik sin anholdelse opretholdt i tre gange 24 timer.

- Dommeren ønskede flere oplysninger i sagen, siger anklager Laura Birch, Københavns Politi.

Derfor har politiet nu tre døgn til at forstærke beviserne mod manden.

Den anholdte er en 40-årig mand. Han har ikke andel i selve skyderiet, hvor en af de ramte politifolk blev hårdt såret. Men den anholdte er ifølge politiet en central figur i den hashefterforskning, som de nedskudte politifolk var en del af.

- Der er tale om ham, som efter vores opfattelse står for den bod, som gerningsmanden i skudsagen også var tilknyttet, fortalte efterforskningsleder Dannie Rise tidligere tirsdag.

Den 40-årige er blevet sigtet for handel med hash fra boden, som den 25-årige mistænkte gerningsmand angiveligt arbejdede for.

Den 25-årige skød 31. august mod to civile betjente, der ville anholde ham. Den ene af dem blev hårdt såret. Også en turist, der befandt sig i nærheden, blev ramt af skud.

Selv døde den mistænkte gerningsmand morgenen efter, da politiet ville anholde ham i Tårnby på Amager.

Ifølge sigtelsen mod den 40-årige skulle han modtage en sportstaske indeholdende 506 joints samt omkring to kilo skunk og et kilo hash, som den mistænkte gerningsmand efterlod, da han stak af fra Christiania efter skuddene.

I grundlovsforhøret tirsdag i Københavns Byret nægtede den 40-årige sig skyldig, og han ønskede ifølge anklageren ikke at afgive forklaring i retsmødet, der foregik for lukkede døre.

Det er ikke første gang, at den 40-årige er i politiets søgelys. Ifølge Ritzaus oplysninger er der nemlig tale om en mand, som tilbage i marts sidste år blev idømt fem års fængsel for netop handel med hash.

Når den 40-årige ikke har befundet sig bag tremmer, så skyldes det, at dommen mod ham er anket til Østre Landsret, som i øjeblikket er i gang med at behandle netop den sag.

Den gamle sag er en del af et større sagskompleks, som udsprang af en politioperation kaldet "Nordlys", som var rettet mod den organiserede hashhandel på Christiania.

Sagskomplekset var så omfattende, at det blev delt op og ført som syv selvstændige retssager. Seks af sagerne drejede sig om hashsalg fra boder i Pusher Street. Ved byretten blev sammenlagt 76 personer dømt i de seks sager.

I den syvende sag blev yderligere syv mænd dømt for at stå bag leverancer til hashmarkedet i Pusher Street.

Den 40-årige, som nu er blevet anholdt, blev i byretten dømt for at have deltaget i salg af godt 400 kilo hash. Derudover blev han dømt for at have del i et lager på yderligere knap 400 kilo hash.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx