Af - 09/03-16 11:21

Nanna endte afklædt på YouTube: - Det gør stadig ondt i dagNanna endte afklædt på YouTube: - Det gør stadig ondt i dag

Som teenager florerede Nanna afklædt i en video på YouTube mod sin vilje. Episoden forfølger hende stadig i dag.

Bildstrecke im Grossformat »

En dag modtager Nanna en besked på MSN: "Hvad har du gang i?", spørger en klassekammerat og har vedhæftet et link til en YouTube-video.

Nanna klikker på linket, og frem på skærmen kommer en video af hende selv. I videoen er der et slideshow med billeder af hende og herudover en video, der er optaget, uden hun vidste det.

- Jeg græd i timevis. Jeg var vred og frustreret og ked af det. Jeg anede ikke, hvorfor han havde gjort det mod mig, siger Nanna til metroxpress.

Episoden skete, da hun gik i 7. klasse. Hun havde talt med en fyr, som hun var vild med over webcam. Han havde spurgt, om hun ville tage blusen af. Nanna havde ingen anelse om, at fyren bag webcam'et i den anden ende optog, at hun afklædte sig.

- Der stod mit navn, og man kunne høre min stemme i videoen. Jeg synes, det var meget pinligt og ubehageligt. Jeg var så ked af det, men jeg gik i lang tid med det selv, for jeg turde ikke fortælle noget til mine forældre, siger Nanna, der i dag er 20 år gammel.

14-årige Lærke: - Stop med at dele nøgenfotos af mig
14-årige Lærke: - Stop med at dele nøgenfotos af mig

Flere og flere så videoen
Nanna vidste ikke, hvordan hun skulle håndtere at videoen nu lå på YouTube, så alle kunne se den.

- Det var en frygtelig følelse. Jeg kunne se, at flere og flere så videoen for hver dag, der gik, men jeg følte mig ude af stand til at gøre noget.

Som tiden gik fandt flere og flere ud af, at videoen eksisterede, og Nanna fik det værre og værre med sig selv. Hun føle sig magtesløs, fordi hun ikke kunne få videoen til at forsvinde.

- Folk begyndte at svine mig til og råbe efter mig på gaden. Jeg husker særligt en dag i skolegården, hvor en flok drenge råbte "God video, god krop, skal vi ikke have sex?". Det gjorde virkelig ondt. Jeg havde ikke lyst til at være her mere, fortæller hun.

Det var først flere måneder senere, da Nannas folkeskole havde tema om internetmobning, at skolen og Nannas forældre fik besked.

Ifølge Nanna blev det aldrig meldt til politiet, da skolen ikke fandt det nødvendigt. I stedet kontaktede de en såkaldt 'streetwalker', som kontaktede forældrene til drengen, der havde lagt videoen op.

14-årige piger er på Tinder: Bliver opfordret til at sende nøgenbilleder
14-årige piger er på Tinder: Bliver opfordret til at sende nøgenbilleder

Forfølger pigerne resten af livet
Videoen lå online i fire-fem måneder uden Nannas samtykke.

- Jeg mistede mange veninder og følte mig generelt mindre værd. Jeg kæmper stadig med det i dag. Jeg har svært ved at stole på folk og føler, at jeg er blevet en meget mere indelukket person efter den episode.

Hos Red Barnet ser de i takt med den mere udbredte brug af sociale medier flere tilfælde af unge, hvis billeder er havnet på internettet mod deres vilje.

- Det gør meget ondt på pigerne. Det er et brud på en tillidsrelation og kan i værste fald give dem en angst for at betro sig til andre i fremtiden, siger Gitte Jakobsen, der er seniorrådgiver i Red Barnet.

Og ifølge Gitte Jakobsen kan konsekvenserne forfølge pigerne mange år efter.

- Når det først ligger på nettet, er det meget svært at få slettet alle sporene. Det følger i værste fald pigerne i resten af livet. Det er en krænkelse af privatlivet, der aldrig ophører.

Nanna er et opdigtet navn, da kvinden ønsker at forblive anonym. Redaktionen kender hendes fulde identitet.


LÆS OGSÅ: Mænd til 14-årige barnebrude skal meldes for pædofili

LÆS OGSÅ: 22-årige Benny er træt af sex: Jeg har haft sex med 400 kvinder

LÆS OGSÅ: Flere børn og unge deler nøgenfotos på nettet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Skaberne bag 'Badehotellet': Derfor...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx