Af Mads Brandsen,Thomas Ambrosius - 11/03-18 21:24

Midt i hofsorgen: Kongefamilien samles til første officielle arrangement siden prins Henriks dødMidt i hofsorgen: Kongefamilien samles til første officielle arrangement siden prins Henriks død

Det er det første officielle arrangement siden prins Henriks død.

Kronprinsparret ankommer til Fredensborg

I videoen foroven kan du se kronprinseparret ankomme til Fredensborg Slot søndag aften. Det var et afdæmpet kronprinsepar, der søndag aften mødte op på Fredensborg Slot for at deltage i det første officielle arrangement siden prins Henriks død i februar.

Hverken kronprins Frederik eller kronprinsesse Mary havde nogen ord til pressen, da de mødte op til Fredensborg Slot til den traditionsrige hæderstegnsmiddag for Forsvaret og Flyvevåbnet. I alt 24 officerer og tre civile gæster deltager i middagen i slottets kuppelsal.

Arrangementet vil være noget mere afdæmpet, end det plejer som følge af hofsorgen. Det vil ifølge Kongehusets kommunikationsafdeling afspejle sig både i beklædningen og musikken.

Dronning Margrethe var allerede til stede på slottet, efter hun forleden kom hjem fra en privat ferie. Middagen er både hendes og kronprinsparrets første officielle arrangement siden prins Henriks død 13. februar.

At middagen bliver afholdt i 'afdæmpet form', er der formentlig en god grund til, påpeger lektor og historiker Lars Hovbakke Sørensen.

»Man plejer ikke at have sådan nogle festlige arrangementer, når der er hofsorg. Men hvis man gør det på en lidt anden måde, kan man afholde det, samtidig med at man respekterer hofsorgen,« sagde han til BT lørdag.

Kongehuset udstedte efter prins Henriks død et dekret om hofsorg til og med onsdag den 14. marts. 'I sørgeperioden deltager Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige familie samt hoffet ikke i selskabelige eller underholdende arrangementer, skrev Kongehuset i en pressemeddelelse.

Der er imidlertid ikke nogen klar definition på 'selskabelige eller underholdende arrangementer'.

»Det er en vurdering fra sag til sag, om det er et arrangement, der er passende at afholde,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

Hæderstegnsmiddagen blev første gang afholdt af dronningens far, Frederik IX, i 1953 i forbindelse med stiftelsen af hæderstegnet som soldater ved Søværnet, Flyvevåbnet og Hæren modtager efter 25 års 'god tjeneste'.

Det er ikke offentliggjort hvilken menu, gæsterne bydes på, eller hvilken musik, der bliver spillet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx