Af MNT - 20/01-15 08:56; Opdateret: 20/01-15 10:10

Apps hjælper kræftpatienter gennem behandlingApps hjælper kræftpatienter gennem behandling

Kræftpatienter får nu hjælp til lettere at forstå, hvad der sker under deres behandling. De kan slippe for en masse uoverskueligt læsestof ved i stedet at gøre brug af to nye apps.

storybild

(Billede: Polfoto/ENGEL JANUS)

Det DR Midt & Vest der bringer nyheden, der blandt andre glæder 20-årige Anne-Kirstine Bak fra Humlum. Hun fik slet ikke læst de papirer, som hun fik udleveret med informationer om, hvad der skulle ske under hendes behandling med kemo:

- Da jeg lige havde fået besked om, at jeg havde kræft, havde jeg simpelthen bare ikke overskud til at gå hjem og læse, hvilken behandling jeg ville få, fortæller hun til DR Midt & Vest.

Apple forhindrer børn i at bruge penge på onlinespil
Apple forhindrer børn i at bruge penge på onlinespil

Og netop den reaktion kender klinisk sygeplejespecialist Birgitte Espersen fra Onkologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital kun alt for godt. Derfor har hun været med til at lave appsene KemoGuide 1 og 2:

- Vi giver rigtig, rigtig mange informationer til patienterne. Og mange af vores patienter siger, at det er alt for meget på én gang. Det skrevne ord er svært for dem at forstå og få læst, så rigtig mange gange ryger det hele simpelthen i papirkurven, siger hun til DR Midt & Vest.

Kan du? Sådan detoxer du fra dine gadgets i julen
Kan du? Sådan detoxer du fra dine gadgets i julen

Med en mobiltelefon eller tablet i hånden kan kræftpatienterne læse informationerne i en letforståelig udgave eller få dem læst højt.

Apple kårer: Her er årets bedste app - og årets bedste spil
Apple kårer: Her er årets bedste app - og årets bedste spil

Appsene er udviklet i samarbejde med Center for E-læring, og de kan downloades på App Store og Google Play.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx