Af SALIHA MARIE FETTEH - 24/01-18 07:29; Opdateret: 24/01-18 07:55

56-årig single-kvinde: Jeg vil ikke nøjes med en fraskilt, halvgammel ungkarl med mave56-årig single-kvinde: Jeg vil ikke nøjes med en fraskilt, halvgammel ungkarl med mave

BLOG: Personlig frihed er godt, hvilket danske kvinder ved, hvis de har set, hvordan mange kvinder lever i traditionelle patriarkalske samfund. Her er de først og fremmest mænds mødre, søstre, døtre eller hustruer, hvilket ikke er en tilstand vi på nogen måde selv ønsker at leve under.

storybild

Vi danske kvinder er hverken afhængige af familien eller en mand for at leve et godt liv, men vi burde måske også erkende, at adskillige af os har betalt en pris for vores høje uddannelsesniveau, store ambitioner på arbejdsmarkedet samt vores økonomiske og personlige selvstændighed.

I en alder af 56 år sidder jeg alene ligesom adskillige andre enlige til de fleste højtider. For jeg vil ikke inviteres som den halvgamle veninde, moster osv. der tit inviteres af høflighed. Det gjorde man tidligere med familiens gammeljomfruer. Dem, der aldrig var blevet gift og heller aldrig havde fået børn. Nu har flere enlige kvinder (og mænd) indtaget gammeljomfruernes pladser, hvis de da ikke sidder alene eller arrangerer noget sammen med andre singler i deres netværk.

Find dig dog en mand eller kæreste, siger velmenende venner og bekendte. Men man bliver kræsen med årene. En veluddannet, økonomisk selvstændig og velholdt kvinde vil ikke ”nøjes” med en jævnaldrende fraskilt eller halvgammel ungkarl med mave og med knæ i bukserne, der måske allerede tager Viagra for at kunne levere varen i soveværelset, og hvis bedste venner er sofaen og fjernsynet.

Vi vil gerne have hele pakken, da vi selv har så meget at byde ind med. Vi tænker ikke over, at kvinder som os kan være en stor mundfuld for mange mænd. For vi har jo styr på alt! Hvad med om vi nogle gange holdt mund og kiggede lidt indad?

Resultatet af ens egen stædighed og stolthed kan således blive ensomhed og et tomrum i hjertet, hvor der skulle have været kærlighed, varme og gensidig forståelse Og eventuelt for børn og børnebørn. Hvem skal besøge os og holde os i hånden, når vi bliver gamle?

Det er nemt at være kæphøj, så længe vi er friske og kan pynte facaden med læbestift og et lag pudder. Og heldigvis har vi Facebook, bøger i reolen (som vi aldrig får læst), måske et husdyr, potteplanter i smarte krukker, der også skal passes, og chokolade eller vin på køl til at dulme hjertet med, når gråden presser sig på. Efterfølgende går vi i fitnesscenteret for at komme af med kalorierne. Vi skal jo passe på figuren!

Jamen er det ikke værre som muslimsk kvinde, vil nogen måske tænke. Næh egentlig ikke. Jeg kan høre, at mine ugifte muslimske halvgamle veninder, der næsten alle er veluddannede, selvstændige kvinder, gør sig de samme tanker. De er ikke nogens hustru, mor eller bedstemor. Og de bliver det heller aldrig. Det tog er kørt, som de siger. Men så er det godt, at vi har vores selvstændighed og fine eksamensbeviser. Dem kan vi hænge på væggen og beundre, når vi engang sidder på plejehjemmet og der ingen er til at besøge os.

Dette indlæg er skrevet efter samtaler med flere selvstændige, veluddannede og enlige kvinder i alderen 35-55 år.

DEBATINDLÆG AF SALIHA MARIE FETTEH, 56 ÅR, VUC-LÆRER ODENSE

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx