Af - 20/01-16 08:08

Omstridt slikhandler skal i retten efter millionkrav fra 3F og HKOmstridt slikhandler skal i retten efter millionkrav fra 3F og HK

Københavns Byret skal nu tage stilling til, om slikgrossisten David Yüksel og hans samarbejdspartner Niklas Schneidermann Bach har snydt rumænere for betaling.

Bildstrecke im Grossformat »

I dag begynder retssagen, hvor 3F og HK kræver 2,3 millioner kroner i efterbetaling til seks rumænere, der er medlem af fagforeningerne. 3F og HK begrunder kravet med manglende betaling af løn samt godtgørelse.

Omstridt slikhandler sigtet for fusk for 16 millioner
Omstridt slikhandler sigtet for fusk for 16 millioner

Det skriver Fagbladet 3F.

Rumænerne har arbejdet inden for byggeri, det grønne område, lager og butik eller med ulovlig ompakning af for gammelt slik på David Yüksels private gård på Hareløsevej ved Hillerød i Nordsjælland. De rumænske daglejere har oplyst til Fagbladet 3F, at de i flere måneder boede i et rum på loftet på gården.

Hun har hentet over en halv million til medlemmerne - alene i år
Hun har hentet over en halv million til medlemmerne - alene i år

- Vores sag handler om grov social dumping. Men det er tankevækkende, at myndighederne også undersøger en række forhold, som forbinder social dumping med andre ulovlige forhold, siger Elaine Larsen, faglig sekretær hos 3F Frederiksborg, til Fagbladet 3F.

I september 2014 afviste de to direktører og tre af deres selskaber at efterbetale løn og godtgørelse til rumænerne. Derfor stævnede 3F og HK de to direktører og deres selskaber til hver for sig eller samlet at betale det rejste krav.

Et af de tre firmaer, slikfirmaet Visticker ApS, kom i februar 2015 under konkurs. Det skete efter begæring fra selskabet Mejerigaarden, der producerer Premier Is. Fra juni 2014 og frem betalte Visticker ApS ikke regninger fra Mejerigården for i alt cirka 1,1 millioner kroner.

Flertal af polakker i Danmark vil blive
Flertal af polakker i Danmark vil blive

Kuratoren for konkursboet efter Visticker ApS har for nylig indstillet til Sø- og Handelsrettens skifteret, at David Yüksel og hans forretningspartner Niklas Schneidermann idømmes konkurskarantæne.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få kommentarer fra David Yüksel og Niklas Schneidermann Bach.

Men Niklas Schneidermann Bach afviste i juni 2014 alle kravene fra fagforeningerne og opfordrede 3F Frederiksborg til inden for 10 dage til at løfte bevisførelsen.

'Selskabets ledelse er i den opfattelse at det er et tegn og et mønster på pengeafpresning, hvilket der tages fuldt forbehold for at indgive en politianmeldelse mod deres klienter', skrev Niklas Schneidermann Bach i et brev.

Polakker bliver udnyttet af danske arbejdsgivere
Polakker bliver udnyttet af danske arbejdsgivere

David Yüksel og Niklas Schneidermann Bachs advokat i sagen, Peter Hallgren fra advokatfirmaet Fair Advokater, har tidligere ligeledes bestridt 3F og HK's krav.

Alle rumænerne ”har fået udbetalt det, de havde krav på,” skrev Peter Hallgren i et svarskrift fra april 2015. Siden er Peter Hallgren erstattet af advokat Peter Herskind fra advokatfirmaet Pro Erhvervsadvokater.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx