Af Ritzau - 14/11-16 10:50

DF venter troværdig vurdering af boligerDF venter troværdig vurdering af boliger

Boliger vurderes så godt, at to ens huse ikke får forskellig skat, mener DF's skatteordfører Dennis Flydtkjær.

storybild

Boligskatter er en politisk varm kartoffel, men de nye ejendomsvurderinger skal nok holde, mener Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær. (Billede: Scanpix/Kasper Palsnov)

Boligejere bør ikke blive bekymret, fordi deres klage over en ny vurdering først ændres, hvis vurderingen er mere end 20 procent forkert. De nye ejendomsvurderinger skal nok ramme rigtigt.

Det mener Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

- Man er nødt til at erkende, at man ikke kan ramme en pris 100 procent. Derfor betaler man 20 procent mindre skat end vurderingen. Men når man så klager, skal udsvinget også være over 20 procent, siger Dennis Flydtkjær.

Regnestykket fremgår af et udkast til den nye ejendomsvurdering, som Politiken er i besiddelse af.

Allan Malskær, formand for Parcelhusejernes Landsforening, mener, at to ens huse, der bør vurderes til en million kroner, kan få vidt forskellig boligskat, hvis det ene vurderes til 800.000 kroner og det andet 1,2 millioner kroner.

DF's skatteordfører mener, at der er en "teoretisk betragtning", at to ens huse fremover vurderes vidt forskelligt.

- Jeg tror så meget på det nye system for ejendomsvurdering, at det rammer præcis på to ens huse. Det er baseret på nabosalg. Hvad er der solgt af huse i området? Og hvad er prisen per kvadratmeter, siger Dennis Flydtkjær.

Når klagemyndighedens vurdering ligger lavere end det oprindelige skøn, skal vurderingen sættes ned, mener Allan Malskær.

- Det er den laveste skat, der gælder. Når et hus vurderes til en million kroner, betaler man kun ejendomsskat af 800.000 kroner. Man trækker 20 procent fra vurderingen for at være på den sikre side, siger Dennis Flydtkjær.

To ens huse kan først få en vidt forskellig vurdering, hvis det ene for eksempel ligger i første række til stranden. Men så er prisforskellen også velbegrundet, mener han.

- Så er det rimeligt, at de to huse vurderes forskelligt, siger Dennis Flydtkjær.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx