Af - 27/04-14 11:18; Opdateret: 27/04-14 12:45

Formodet gerningsmand anholdt i Tyrkiet og er dansk statsborgerFormodet gerningsmand anholdt i Tyrkiet og er dansk statsborger

Der er tale om en 26-årig mand med mellemøstlig oprindelse.

storybild

Undersøgelser nær Lars Hedegaards hjem kort efter drabsforsøget (Billede: Polfoto)

Søndag skrev Københavns Politi via en pressemeddelelse, at de fredag har anholdt en mistænkt i sagen om drabsforsøget på Lars Hedegaard 5. februar 2013.

Hedegaard om anholdt: Jeg vil kende hans motiv
Hedegaard om anholdt: Jeg vil kende hans motiv

Lidt over 11.00 søndag formiddag afholdt politiet et pressemøde, der varede i små 20 minutter. Her blev det oplyst, at den mistænkte gerningsmand er en 26 år gammel mand med dansk statsborgerskab og af mellemøstlig oprindelse.

Politiet endevender alt i Lars Hedegaard-sag
Politiet endevender alt i Lars Hedegaard-sag

- Vi har lavet en international efterlysning af den mistænkte, der har medført, at han fredag blev anholdt og fængslet i Tyrkiet, efter han har været for en dommer, siger chef for efterforskningsenheden Jørgen Skov på pressemødet.

Man ved endnu ikke, hvornår den drabsmistænkte bliver udleveret til Københavns Politi.

Lars Hedegaard stopper i Trykkefrihedsselskabet
Lars Hedegaard stopper i Trykkefrihedsselskabet

- Vi er i dialog med Tyrkiet omkring, hvordan vi får adgang til ham, lød det.

Københavns Politi oplyste desuden, at manden har opholdt sig både i Syrien og Tyrkiet, men de ville ikke gætte på, hvor han præcist har befundet sig og hvornår.

Spytklat bedste spor mod Hedegaards attentatmand
Spytklat bedste spor mod Hedegaards attentatmand

- Jeg kan ikke sige meget konkret, om det vi har gjort. Men jeg er rigtig glad og tilfreds, siger Jens Møller Jensen - leder af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet.

På pressemødet kom det også frem, at de blev gjort opmærksomme på den nu anholdte mand i august, og 7. november fik de en fængslingskendelse af en dansk dommer, hvorefter han blev efterlyst internationalt.

De mange journalister, der var mødt op til pressemødet, spurgte flere gange, hvorfor politiet var sikre på, at der er tale om den rigtige mand:

- Selve de faktuelle ting kan vi ikke sige noget om nu. Der er ingen tekniske spor fra ham endnu. Vi har ikke noget, der er knytter ham op på drabsforsøget, lyder det.

- 7. november fik vi dommerens ord på, at der var en begrundet mistanke, at ham kunne være gerningsmanden, lød det fra Jens Møller.

Jørgen Skov fortæller til tv2, at manden er kendt af politiet, men ikke for noget specielt.

Begge oplyste, at der heller ikke er fastslået noget motiv for drabsforsøget, men det er en af de ting, som de vil finde ud af, når de får adgang til den mistænkte mand.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
'Det var mega pinligt, og jeg flovede...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx