Af Ritzau - 12/11-16 22:38

Placering af politiskole skaber intern ballade i VenstrePlacering af politiskole skaber intern ballade i Venstre

Processen, der har ført en ny politiskole til Herning, mødes med undren af Venstre-folk.

storybild

Pind får kritik efter slag om politiskole. Regeringen vil placere en ny politiskole i Herning, hvor Venstre-manden Lars Krarup er borgmester. Men processen op til den store beslutning møder nu kritik. (Billede: Scanpix/Sarah Christine Nørgaard)

V-toppens beslutning om at placere en ny politiskole i Herning udløser interne protester i regeringspartiet. Det skyldes, at flere centrale krav til politiskolen er blevet ændret i løbet af processen.

Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Efter at flere V-borgmestre i ugens løb har kritiseret den et år lange proces frem mod beslutningen, udfordrer Struer-borgmester Mads Jakobsen (V) justitsminister Søren Pinds beslutning.

- Søren Pind har meldt ud, at politiskolen skal ligge i Herning, men det er der flere meninger om. Så vi arbejder stadig på at få den til Holstebro, siger han.

På mandag vil en kreds af nordvestjyske borgmestre holde et møde om politiskolens placering.

Pind har forklaret beslutningen med, at regeringen vil sikre vækst i hele Danmark. Men samtidig har det været vigtigt for regeringen at få truffet en beslutning på et politifagligt grundlag.

En gennemgang, som Jyllands-Posten har foretaget af processen, viser, at flere centrale krav til den nye politiskole er blevet ændret undervejs.

Et af eksemplerne er, at kommunerne ifølge Jyllands-Posten ikke er blevet oplyst om anbefalingen til bygningens størrelse.

Rigspolitiet bad kommunerne foreslå bygninger på mellem 8.000 til 15.000 kvadratmeter. Imens regnede Rigspolitiet sig frem til, at et behov for en bygning på 24.500 kvadratmeter. Den oplysning fik kommunerne ikke.

Til sidst konkluderede Rigspolitiet, at et nybyggeri vil være den bedste løsning. I Herning står en grund klar til et byggeri på "godt 23.000 kvadratmeter".

Venstres folketingsmedlem Thomas Danielsen fra Stuer har overfor det lokale dagblad udtryk sin undren. I en skriftlig kommentar kalder han processen "fuldstændig vanvittig".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: 11 timer inde i ekstremt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx