Af Ritzau - 20/12-16 17:41; Opdateret: 20/12-16 18:26

Tysk ambassade: Vi er dybt rørte over dansk solidaritetTysk ambassade: Vi er dybt rørte over dansk solidaritet

Danskernes opbakning har stor betydning, understreger Anke Meyer ved en mindehøjtidelighed i København.

storybild

Flere har lagt små sedler foran den tyske ambassade i København med beskeder som denne "Ich bin ein Berliner" (Jeg er en berliner), som præsident John F. Kennedy sagde ved sit besøg i Vestberlin. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

På et splitsekund blev julehyggen i Berlins centrum afløst af blodigt kaos, da en lastbil mandag aften torpederede et julemarked nær Gedächtniskirche.

12 mennesker blev dræbt, mens 48 blev såret. Tirsdag eftermiddag blev de mindet foran den tyske ambassade i København.

Ved en kort mindehøjtidelighed talte Anke Meyer, stedfortræder for den tyske ambassadør, til de fremmødte borgere.

Her takkede hun for den store opbakning, hun har mødt i Danmark.

- Vi er dybt rørte over solidariteten fra vores danske venner og venner i Danmark. Det betyder mere for os, end ord kan beskrive, sagde hun.

Allerede før mørket faldt på, og mindehøjtideligheden begyndte, var fortovet foran ambassaden prydet med blomster, levende lys og mindekort.

I skæret fra de levende lys var omkring 50 mennesker tirsdag aften mødt frem for ære ofrene og lade et minuts stilhed give plads til tankerne.

- Det er vigtigt, at vi bliver ved med at stå sammen i disse mørke timer, som vi har haft alt for mange af i den seneste tid, lød det fra Anke Meyer.

- Et angreb på en af os, er et angreb på os alle, der deler de samme værdier og den samme vision om et åbent og frit samfund.

Blandt tilhørerne var udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen (S) mødt op for at ære ofrene.

De to politikere vekslede begge ord med Anke Meyer, ligesom de fik mulighed for at betragte de beskeder, der lå fra borgere foran ambassaden.

På mange af beskederne står den amerikanske præsident John F. Kennedys berømte ord: "Ich bin ein Berliner" ("Jeg er en berliner", red.)

Tidligere på dagen har Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) aflagt ambassaden et besøg.

Statsministeren vekslede kort nogle ord med Anke Meyer, inden han lagde en buket blomster.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
En kronprins i highfive-højde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx