16/05-15 13:34

1813-forhandlinger med praktiserende læger bryder sammen1813-forhandlinger med praktiserende læger bryder sammen

Region Hovedstaden og de praktiserende læger kan ikke blive enige om en ny akutordning, hvor lægerne deltager.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Storkøbenhavns praktiserende læger kommer ikke foreløbig til at tage telefonen, når syge borgere ringer 1813. Forhandlinger mellem de praktiserende lægers organisation, PLO, og Region Hovedstaden om en ny akutordning er brudt sammen.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er ærgerlig på borgernes vegne.

- Selvom jeg ærgrer mig over den manglende aftale, er jeg glad for de mange gode forslag, som er kommet ud af forhandlingerne. Derfor vil jeg hurtigt indkalde partierne bag Akuttelefonen 1813 til at se på, hvilke løsninger vi kan sætte i spil.

- Det handler om svartiderne, men også om at styrke kvaliteten og gøre en indsats for arbejdsmiljøet for de ansatte på Akuttelefonen, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen.

Parterne har forhandlet gennem fire måneder om en ordning, hvor de praktiserende læger kan spille en rolle i akutordningen.

Fulgte akut-telefonens råd og døde
Fulgte akut-telefonens råd og døde

- Vi må dog konstatere, at vi ikke er enige om den overordnede ramme, siger formanden for PLO, Christian Freitag, i meddelelsen.

Ifølge Christian Freitag har lægerne tilbudt regionen en helhedsløsning, hvor de praktiserende læger overtager ansvaret for telefonvisitation og behandling.

Blandt andet har PLO foreslået, at praktiserende læger tager imod opkald til akuttelefonen, kører ud til patienter og står for personlige konsultationer - ligesom lægerne gjorde i lægevagtsordningen, som 1813-systemet har erstattet.

- Vi foreslog, at de praktiserende læger som samlet gruppe går ind og løfter den almenmedicinske del af opgaverne i regionens akutordning.

- På den måde fastholder vi en for os afgørende indflydelse på faglighed og organisation, og vi kan samtidig løse de udfordringer, som 1813-ordningen står overfor, siger Christian Freitag.

77-årig ventede 80 minutter med ildebefindende
77-årig ventede 80 minutter med ildebefindende

Men Region Hovedstaden kan altså ikke acceptere lægernes forslag, som ifølge Sophie Hæstorp Andersen vil betyde en eksklusivaftale, hvor driften og ansvaret for 1813 helt vil overgå til de praktiserende læger.

- Jeg vil gerne understrege, at vi meget gerne vil styrke de almenmedicinske kompetencer på 1813. Derfor har vi på flere punkter lyttet til PLO og imødekommet deres ønsker.

Læger vil gerne tale med region om bedre 1813-telefon
Læger vil gerne tale med region om bedre 1813-telefon

- Men hvis vi gav dem hele den eksklusive ret til at stå for 1813, så ville vi reelt skabe et nyt system inde i det eksisterende akutsystem. Flere systemer betyder flere faggrænser, mere besvær og større risiko for fejl, siger Sophie Hæstorp Andersen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx