Af - 06/02-14 22:38; Opdateret: 07/02-14 06:22

Bøderegn i Lufthavnen: Solgte lunkne fiskBøderegn i Lufthavnen: Solgte lunkne fisk

Fødevarekontrollen har været på besøg i Københavns Lufthavn. Besøget udløste bøder til gourmetrestaurant og kiosk.

storybild

(Billede: Collage af Mx.dk (Fødevarestyrelsen og Polfoto))

Der var ikke styr på hygiejnen, da Fødevarekontrollen den 31. januar var på besøg i Københavns Lufthavn.
unkne fisk og varm mælk
Både gourmetrestauranten Le Sommelier og den internationale kioskkæde WHSmiths filial fik bøder på 10.000 kroner hver.

Det fremgår af Fødevarestyrelsens kontrolrapporter, som du kan se her:

RAPPORT FRA Le Sommelier

RAPPORT FRA WHSmith

Lunken fisk
Hos Le Sommelier var den gal med temperaturen i køkkenet, hvor fiske var mere lunkne end kolde.

- Opbevaringstemperatur for fersk fisk er målt til 9,8 grader målt med luftføler, skriver Fødevarekontrollen i sin rapport.

Restauranten har nu kasseret fiskene, som højst må opbevares ved fem grader, hvis fiskene ikke er skåret op. Er de derimod skåret op, er den maksimale opbevaringstemperatur to grader.

Varm mælk og sandwich
I den kendte kioskkæde WHSmith var den også gal køleren.

- Opbevaringstemperatur i køleindretning med mælk, kølepligtige smoothie, sandwich med kylling og skinke er målt med luftføler til 19,8 grader, skriver Fødevarekontrollen, som udskrev en bøde på 10.000 kroner.

Fødevarestyrelsen letfordærvelige fødevarer som råt kød, pålæg, mælk og rester fra frokost og aftensmad, skal opbevares i køleskab ved højst fem grader.

WHSmith adlød prompte:

- Vi kasserer alle kølepligtige fødevarer og tilkalder montør, fremgår det af rapporten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx