Af Mathias Tuxen - 11/02-18 13:07

Voldsom vinterstorm rammer Danmark - regn og kraftig blæst på vejVoldsom vinterstorm rammer Danmark - regn og kraftig blæst på vej

Et voldsomt blæsevejr rammer Danmark søndag

storybild

/POLFOTO/arkiv (Billede: Jens Dresling)

Danmark lægger i disse timer land til et hidsigt lavtryk, som i løbet af søndag giver sne til op over fem centimeter, varsler om vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand.

Det skriver DMI.

Det er sikkert, at der kommer blæst og sne, lød meldingen fra meteorolog ved DMI, Janne Hansen, tidlig søndag morgen.

I løbet af dagen har den vestlige del af landet fået mest sne, mens Hovedstaden stadig afventer snevejret.

»Lige nu sner det flere steder i den vestlige del af landet - store dele af Jylland, Fyn og Vestsjælland og ned til Lolland. Det drejer sig om moderat sne, som også kommer til Hovedstaden inde længe,« fortæller meteorolog ved DMI, Lars Henriksen, til BT.

Den østlige del af landet får op til fire centimeter sne, mens den vestlige del får helt op til otte centimeter i løbet af snevejret, som ventes at vare mellem tre og seks timer. Det hvide landskab holder dog ikke længe, lyder det fra DMI.

»Ude ved Vestkysten og i Sønderjylland er sneen gået over i tøsne og blevet til regn og slud. Det vil gå over i regn flere steder i løbet af dagen. Nogle steder kan sneen ligge længe nok til, at man lige kan prøve kælken af,« siger Lars Henriksen.

De næste dage frem bliver det tøvejr i dagtimerne og i nattetimerne kan det stedvis komme under frysepunktet.

Det barske søndagsvejr skyldes et lavtryk, som bevæger sig over den vestilige del af Nordsøen og øst nordøst. Herefter tiltager blæsten fra lavtrykket mod sydvest og vest med kraftige vindstød af stormstyrke.

Det blæsende vejr vil give forhøjet vandstand i forbindelse med højvande søndag aften.

'Et lavtryk over vestlige del af Nordsøen bevæger sig øst nordøst under uddybning og ventes over Skagerrak natten til mandag. Blæsten fra lavtrykket kommer for alvor søndag eftermiddag og aften, hvor vinden går om i sydvest og vest, og tiltager op til stormende kuling med kraftige vindstød. Ved vestvendte kyster kan der komme vindstød af stormstyrke. Den kraftig blæst tager langsomt af i løbet af aftenen og natten til mandag. Den meget blæst vil give forhøjet vandstand i forbindelse højvande søndag aften,' skriver meteorolog Janne Hansen søndag morgen.

Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sjælden tiger kom på glatis i dansk...
bt.dk
Politiet efterforsker mistænkeligt...
bt.dk
Alle mødte op iklædt sort - undtagen...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx