Af - 11/11-16 13:30

Klovne smed dukke ud foran bil: Dansker troede, han havde kørt et menneske nedKlovne smed dukke ud foran bil: Dansker troede, han havde kørt et menneske ned

En 37-årig mand fra Køge var i går aftes udsat for en særdeles chokerende oplevelse.

Bildstrecke im Grossformat »
(Modelfoto) Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

En fuldstændig vanvittig hændelse gik i går aftes ud over en 37-årig mand fra Køge.

Klokken 20.43 kom manden kørende gennem aftenmørket på Gymnasievej i den østsjællandske by, da han formentlig fik hjertet helt op i halsen.

Pludselig blev der smidt en dukke ud foran den 37-åriges bil, hvilket gjorde, at bilisten troede, at han havde kørt et menneske over.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Må du være klovn til halloween? Her er politiets svar
Må du være klovn til halloween? Her er politiets svar

Klovneangreb har fået konsekvenser: Skræmte børn tør ikke længere gå på gaden
Klovneangreb har fået konsekvenser: Skræmte børn tør ikke længere gå på gaden

Den 37-årige så derefter tre klovne løbe væk fra stedet.

Det lykkedes ikke politiet at finde frem til de tre, der stod bag den tåbelige handling.

Politiet hører gerne fra vidner, der kan have set noget i tidsrummet omkring hændelsen i går aftes.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Salget er eksploderet: Se hvilke...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx