Af - 07/05-17 22:25

Se de rørende billeder: Unge ofre i bådulykke blev mindet med lys og blomsterSe de rørende billeder: Unge ofre i bådulykke blev mindet med lys og blomster

100-150 mennesker var søndag aften mødt op ved Langebro i København for at vise deres respekt for de unge kvinder, der omkom i en ulykke dagen før.

Bildstrecke im Grossformat »

Søndag aften blev der ved Langebro i København holdt en mindehøjtidelighed for de to unge amerikanske kvinder, der lørdag mistede livet, da en 24-årig mand bragede ind i deres båd på en vandscooter.

Mindehøjtidligheden startede klokken 20, hvor mere end 100 mennesker mødte op med lys og blomster.

Efter dødsulykke på vandet: Syv af otte sigtede er løsladt
Efter dødsulykke på vandet: Syv af otte sigtede er løsladt

Metroxpress' mand på stedet fortæller, hvordan der blandt de fremmødte især var mange af de to dræbte kvinders medstuderende, hvoraf flere åbenlyst var dybt præget af sorg.

- Der var 100-150 mennesker, heriblandt en stor mængde amerikanske medstuderende fra den skole, de to piger gik på. De trøstede hinanden og græd og kiggede på, hvordan andre lagde blomster og tændte lys. Der blev ikke sat noget eller holdt taler. Det var i stilhed, og folk lagde blomster og kiggede ud over vandet, lyder det fra metroxpress' udsendte.

Herunder kan du se en video fra mindehøjtideligheden:


Video: Bax Lindhardt

Mads så den tragiske ulykke: - Fyrene skulle spille smarte på vandscootere
Mads så den tragiske ulykke: - Fyrene skulle spille smarte på vandscootere

Mindehøjtideligheden udspringer af Facebook-eventet 'Tænd lys for de to ofre for vandscooter ulykken på Islandsbrygge', som er arrangeret af Kirstine Westergren Boserup, der selv bor på Islands Brygge.

I teksten til begivenheden bliver det beskrevet, hvordan mindehøjtideligheden dels skal vise medfølelse med de pårørende - men også være et signal om, at beboere på Islands Brygge ikke vil finde sig i, at deres område skal være usikkert.

'Udover at vise de berørte familier, pårørende, venner og vidner vores dybeste medfølelse og respekt, signalerer det også til alle de besøgende på bryggen samt de højere instanser at vi som bryggeboere har fået nok af al den utryghed der opstår så snart solen skinner. Det kan ikke være rigtigt at vores smukke lille oase bliver forvandlet til Ragnarok så snart solen kigger frem,' lyder det i teksten til begivenheden.

Den frygtelige vandscooterulykke skete lørdag aften, og søndag er i alt otte personer blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Københavns Byret. De er alle otte sigtet for i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed ved at sejle på vandscootere med høj hastighed tæt på andre bemandede både i vandet.

Efter voldsom dødsulykke: Otte personer er blevet anholdt flere kilometer væk
Efter voldsom dødsulykke: Otte personer er blevet anholdt flere kilometer væk

En af de otte, en 24-årig mand, er ligeledes sigtet for uagtsomt manddrab og for at flygte fra gerningsstedet efterfølgende. Under grundlovsforhøret kom det frem, at lørdag var allerførste gang, den 24-årige mand sejlede en vandscooter. Han er varetægtsfængslet frem til den 1. juni.

Alle otte nægter sig skyldige i anklagerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inger Støjberg: En del af dem snyder,...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Milliardær dømt for mord: Ærkerival...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx