Af - 15/04-15 09:21

Forsvaret søger den næste Lisbeth Salander: Er det dig?Forsvaret søger den næste Lisbeth Salander: Er det dig?

Har du en indre spion gemt, så er stillingerne måske noget for dig.

storybild

Måske bliver du den næste Lisbeth Salander. (Billede: Polfoto)

- Forsvarets Efterretningstjeneste er jo indbegrebet af James Bond, Lisbeth Salander og NSA. De forsøger at opsnappe al den information, der kan være til fordel for Danmark.

Sådan lyder det fra IT-journalist Anders Kjærulff til Ekstra Bladet omkring de nye stillingsopslag, som Forvarets Efterretningstjeneste har slået op.

Her søger efterretningsvæsenet blackhat specialister og en systemadministrator, der mere mundret kan oversættes til cyberkriger og cyberspion.

- En blackhat er ekspert i skadelig hackning. Vedkommende er en slags cyberkriger, der skal forsvare mod hackerangreb udefra, men også kunne gå til angreb, siger Anders Kjærulff, der samtidig forklarer, hvad en systemadministrator er:

- Det er en slags elektronisk agent eller cyberspion. Det man skal gøre er at opsnappe den elektroniske kommunikation, der kommer udefra og overvåge forskellige interesser.

Drømmer du om at blive hemmelig agent? Her kan du tage testen
Drømmer du om at blive hemmelig agent? Her kan du tage testen

IT-journalisten giver samtidig udtryk for, at spionage kan blive en del af ens arbejdsopgaver:

- Forsvarets Efteretningstjeneste er vores NSA. Deres opgave er spionage og at undgå kontraspionage. Og når man skal imødegå hacking udefra, så vil man nok også spionere på andre lande.

- Det bliver interessant at se, hvilke typer de tiltrækker. Fordi de mennesker som er rigtigt gode til det, som Forsvaret søger, de sammenligner sig meget med andre hackere og går slet ikke op i penge eller prestige, fortæller Anders Kjærulff.

Hvis stillingen som blackhat specialist skulle have din interesse, så skal du blandt andet være skarp på bufferoverflows, heap-spray teknikker, cross site Scripting og SQL-injection. Mens du som systemadministrator skal erfaring fra en internetudbyder, en akademisk institution eller et større firma.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx