Af - 09/07-15 21:57; Opdateret: 09/07-15 22:17

Personen bag svindler-profilen @kemoland har gjort det førPersonen bag svindler-profilen @kemoland har gjort det før

Personen bag Instagramprofilen @kemoland, som har ført tusinder bag lyset med en falsk kræftsygdom, har efter al sandsynlighed gjort det før.

Bildstrecke im Grossformat »

Personen bag Instagramprofilen @kemoland - om 21-årige Clara Marias kamp mod kræft, som hun 'tabte' natten til tirsdag - har angiveligt mindst én gang tidligere ført folk bag lyset ved at udgive sig for at være en dødssyg kræftpatient.

Fup-profil: 'Kræftsyg' kvinde inspirerede tusinder
Fup-profil: 'Kræftsyg' kvinde inspirerede tusinder

Over for metroxpress fortæller to kilder, hvordan personen, som menes at stå bag @kemoland, for to år siden meldte sig ind i en Facebook-gruppe med kræftsyge.

Her blev vedkommende hurtigt en del af fællesskabet på grund af sine smukke og ærlige beretninger om sit sygdomsforløb. Flere medlemmer i gruppen knyttede sig tæt til personen, og én af dem forelskede sig sågar i vedkommende og aftalte - uden at møde denne ansigt til ansigt - at de skulle giftes.

For Niels Lundbye, medlem af kræftgruppen på Facebook, er der ingen tvivl om, at det er den samme person, der også står bag @kemoland på Instagram.

- Da jeg begyndte at læse, kunne jeg med det samme genkende skrivestilen. Det var den samme overbevisende, smukke fortælling, som var blevet fortalt til os, siger Niels Lundbye, som derudover så sammenfald ved personens navn og geografiske placering.

Mads Langer laver hyldestsang til 'kræftdød' Clara Maria
Mads Langer laver hyldestsang til 'kræftdød' Clara Maria

Ifølge psykolog Talli Ungar Felding er handlinger som disse ofte et udtryk for et råb om hjælp.

- Men det er et ubevidst råb om hjælp, for personen ved højst sandsynligt ikke, hvad han/hun har brug for hjælp til, siger Talli Ungar Felding og understreger, at hun ikke kan udtale sig om den konkrete sag, da hun ikke kender til den.

Overordnet mener Talli Ungar Felding dog, at disse personer - som generelt har svært ved at skelne mellem virkelighed og fantasi - ikke kommer tættere på en løsning af deres problemer ved at opfinde løgnehistorier om sig selv.

Derfor brugte Line kræfter på at 'afsløre' falsk Kemoland-profil
Derfor brugte Line kræfter på at 'afsløre' falsk Kemoland-profil

- Man får ikke hjælp til at løse sine problemer, fordi det er en så indirekte måde at bede om hjælp på. Det giver noget opmærksomhed, men ikke på én selv - på den opdigtede persona. Og det vækker måske opsigt i en periode, men når opmærksomheden holder op, vil man søge den igen, og det kan lede til en ny historie, siger Talli Ungar Felding, som ikke tror, at disse personer gør det for at såre andre med deres løgne.

- Som regel er det ikke noget, man selv er bevidst om, og man gør det ikke for at gøre andre ondt. Det er primært fordi, man selv har brug for hjælp, men derfor kan den utilsigtede virkning godt blive, at andre bliver kede af det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx