Af - 15/01-14 21:12

Sindal-ulykken: Forsvundne ting er et  mysteriumSindal-ulykken: Forsvundne ting er et mysterium

Kommunen er på bar bund og ved ikke, hvad der er sket med de ting, som familien O'Shea har sat ud til ulykkesstedet nær Sindal, hvor de mistede tre børn i en bilulykke i sommer.

storybild

Familien O'Shea, som i sommer mistede tre børn i en tragisk biulykke ved Sindal i Nordjylland, har på mystisk vis fået stjålet ting, de sætter ud til børnene på ulykkesstedet. Kommunen ved ikke noget. (Billede: Polfoto)

Maria O'Shea, moren til de tre børn, som mistede livet den 16. juli 2013 i en tragisk bilulykke nær Sindal i Nordjylland, fortalte tirsdag i metroxpress, at ulykkesstedet ikke kan stå i fred og flere gange siden sommer er blevet forstyrret.

Blandt andet sagde Maria O'Shea:

- I oktober satte jeg en lille hvid porcelænsengel ud på stenen og hængte nogle små guldhjerter op i træet til børnene. Da vi kom til Danmark igen før jul, var det alt sammen væk.

Sindal-forældre: Mindet om vores døde børn taget
Sindal-forældre: Mindet om vores døde børn taget

Nu melder Hjørring Kommune sig ind i debatten og fastslår, at de forsvundne genstande også for dem er et stort mysterium.

- Vi har ingen anelse om, hvor de her ting er blevet af. Men et er helt sikkert: Vi har ikke taget dem, siger Søren Kromann Pedersen, der er teamleder i Vej og Trafik i Hjørring Kommune, som har ansvaret for strækningen mellem Lendum og Sindal, hvor ulykken skete.

Familien i Sindal-ulykken: Vi tænkte meget på selvmord
Familien i Sindal-ulykken: Vi tænkte meget på selvmord

Han fortæller over for mx.dk, at de i kommunen kender til den kedelige sag, og at de aldrig kunne finde på at fjerne ting fra stedet, som er sat op for at ære de døde.

- Vi har fuld forståelse for familiens behov, og ønsker de at lægge blomster eller sætte et lille kors op, så fjerner vi det ikke, siger Søren Kromann Pedersen, der samtidig understreger, at man ellers normalt skal have tilladelse til at stille eller sætte særlige ting op i vejkanten.

Sindal-tragedien: Familien vil undersøge sms
Sindal-tragedien: Familien vil undersøge sms

Men lige netop i denne sag har kommunen forståelse for, at der kan være særlige behov.

- Så længe elementerne ikke er til gene for trafikken og derfor farlige for andre, så ser vi ikke noget problem i det, siger han.

Ja, faktisk ser han kun noget positivt i, at familien O'Shea udsmykker stedet med symbolske mindesmærker.

- Det kan jo stå som en slags reminder om, hvad der er sket, så folk passer på og kører ordentligt i fremtiden, siger han.

Tre børn døde: Fik bøde og frataget kørekortet
Tre børn døde: Fik bøde og frataget kørekortet

Fra familien O'Sheas side har det aldrig været hensigten, at de ting de satte op ved ulykkesstedet skulle være distraherende for trafikken.

- Det er naturligvis ikke vores ønske at forårsage nogen form for risiko i trafikken. De små ting, der er forsvundet var ikke reflekterende, de var små, og de var der fordi, vi følte vi gerne ville mindes børnene, siger Maria O'Shea til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx