24/09-13 14:10

Hash for tocifret millionbeløb og våben fundetHash for tocifret millionbeløb og våben fundet

I en aktion ved de sydvendte grænser afslørede Skat 200 kilo hash og ni forsøg på at smugle våben ind i Danmark.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Smugling af hash til en værdi af cirka 10 millioner kroner, ni sager med forsøg på indsmugling af våben og en større pengesag er en del af resultatet af en 48 timers kontrolaktion ved de sydvendte grænser, oplyser Skat i en pressemeddelelse.

Aktionen afslørede to forsøg på indsmugling af i alt cirka 200 kilo hash til en værdi af omkring 10 millioner kroner. Herudover har tolderne haft ni sager om våbensmugling.

Aktionen stod på fra 19. til 21. september ved færgehavne på Lolland og Falster samt grænsen i Sønderjylland, og indsatsen mod narko- og våbensmugling "står højt på både min og regeringens dagsorden", udtaler skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

- Det, mener vi bedst, sker med en effektiv, fleksibel og mobil toldkontrol, som er baseret på efterretninger og samarbejde med både nationale og internationale myndigheder.

- Det er en kontrolaktion som denne, der viser, at strategien virker, siger skatteministeren i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: SKAT: Folk smider forklædet og stikker af

LÆS OGSÅ: Peter tjente 1.412 kr. - Skat vil have 50.000 kr.

Kontrolaktionen blev afviklet i samarbejde med politiet, Fødevareregion Øst og tysk politi. Skats mobile containerskannere og bagageskannere bidrog også i aktionen.

Skat slog til med stikprøver og på baggrund af efterretninger.

Også Skats fogeder deltog i kontrolaktionen og beslaglagde blandt andet en personbil, som var indregistreret i udlandet, men hvor ejeren af bilen havde en større gæld til Skat.

Desuden førte kontrollen til flere sager vedrørende indførsel af punktafgiftspligtige varer til Danmark og en pengesag om indførsel af 26.000 euro til Danmark.

Politiet havde også flere sager i aktionen som for eksempel kørsel uden kørekort, spirituskørsel, illegal indvandring og indrejseforbudssager.

- Kontrolaktionen er et rigtig godt eksempel på den helhedsorienterede sagsbehandling i forbindelse med kontroller, hvor der er fokus på andre af Skats interesseområder end narkotika og våben, udtaler funktionsleder Henrik T. Jensen fra Skat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Endelig! Legendarisk trick afsløret...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Forlystelse blev beskyldt for at være...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx