19/11-15 13:34; Opdateret: 19/11-15 14:08

To grækere fængslet efter bombe-joke i Københans lufthavnTo grækere fængslet efter bombe-joke i Københans lufthavn

De to mænd, der onsdag forårsagede evakuering af hundredvis af flypassagerer i Kastrup, skal blive i fængsel.

Bildstrecke im Grossformat »

To grækere, der onsdag ved en bombespøg forårsagede evakuering af en lufthavnsterminal i Københavns Lufthavn, er blevet varetægtsfængslet i 13 dage.

Ifølge Ekstra Bladet begrunder dommeren blandt andet fængslingen med risikoen for, at de forlader Danmark, inden sagen kommer for retten.

Mændene er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv ved at true med at foretage en strafbar handling.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Ved check-in af deres bagage onsdag lavede de to mænd sjov med, at de havde en bombe i kufferten, og den slags bliver man anholdt for.

Jakob Søndergaard, central efterforskningsleder hos Københavns Politi oplyser, at de to mænd på 33 og 65 år mest af alt opfattede situationen som en spøg.

- Det virker, som om de selv syntes, de var to komikere. Det er ikke sikkert, at de synes, det er så sjovt længere, efter at de har sovet i Vestre Fængsel i nat, siger Jakob Søndergaard til Ritzau.

IS: Der var et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh
IS: Der var et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh

De to mænd er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv ved at true med at foretage en strafbar handling.

Ifølge efterforskningslederen vil mændene eventuelt også blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 193 stk. 1, der handler om at forstyrre driften af blandt andet flytrafikken.

Bombetruslen blev fremsat onsdag middag over for en kvindelig lufthavnsmedarbejder, da de to mænd og en tredje lagde deres tasker op på bagagebåndet i Terminal 3.

Ifølge politiet sagde en af de tre, at det var en bombe.

Derfor frygtede politiet bombe i Københavns Lufthavn
Derfor frygtede politiet bombe i Københavns Lufthavn

I begyndelsen tog den kvindelige lufthavnsmedarbejder det nogenlunde roligt og sagde, at man ikke skal joke med den slags i disse tider.

Men hun blev nervøs og slog alarm, da de fastholdt "spøgen" og i øvrigt sagde, at en af de tre mænd var en eftersøgt terrorist fra Paris.

Da de vendte sig om og gik, sagde de "Salaam", hvilket er et arabisk ord for fred.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Episoden fik politiet til at evakuere hele terminalen.

Jakob Søndergaard, central efterforskningsleder hos Københavns Politi, har ikke et nøjagtigt tal for, hvor mange passagerer der blev evakueret.

- Vi taler om i hvert fald hundredvis af mennesker, siger han.

Politiet har ikke overblik over, i hvilket omfang den dårlige spøg medførte, at passagerer ikke nåede deres fly, men henviser til lufthavnen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx