Af Peter Ølholm Hansson - 29/08-17 21:35

Politi-chef er rasende over danskerne: Hvornår stopper I med det der? Politi-chef er rasende over danskerne: Hvornår stopper I med det der?

Har du oplevet fartglade bilister i dit område? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

Danskerne kører stærkt. Alt for stærkt. (Arkiv) (Billede: Niels Ahlmann Olesen)

Har du oplevet fartglade bilister i dit område? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Vicepolitiinspektøren hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, blev målløs, da han fik resultaterne ind fra mandagens fartkontrol i den lille sønderjyske by Gesten.

Ikke fordi at fotovognens 10 registrerede fartsyndere var en fangst ud over det sædvanlige. Men det viste sig, at en af bilisterne havde ræset gennem byen med 128 kilometer i timen på en strækning, hvor man maksimalt må køre 50. En forseelse der kostede en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Fartsynderen gjorde Knud Reinholdt vred. For samme dag i den sønderjyske by Adsbøl havde landsbyen besøg af en anden bilist, der blæste på færdselsloven. Bilisten kørte 69 kilometer i timen i en 50-kilometers-zone. Da vedkommende blev blitzet, valgte personen at tage sin mobiltelefon frem under kørslen og tage et billede af fotovognen.

Det billede koster foruden et klip i kortet vedkommende 1500 kroner i bøde for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen. I alt kan 37 personer ud af 1774 passerende køretøjer se frem til en bøde efter aktionen i Adsbøl.

Fællesnævneren for ovenstående to episoder er ifølge vicepolitiinspektør Knud Reinholdt simpel. Personerne har udvist en trafikadfærd, der kan koste menneskeliv.

»Det er mere end almindeligt dumt,« siger vicepolitiinspektøren, der også leder færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

»Vi undrer os over, at folk ikke tager sig af det, når vi melder ud, at vi vil lave fartkontroller. Vi bruger jo de apps, der findes. Det er fint med os, at folk bruger de apps, bare farten bliver sat ned. Men folk respekterer det ikke. Vi var for nylig massivt til stede ved en spejderlejr i Sønderborg, og folk kørte stadig for stærkt,« siger Knud Reinholdt.

Vicepolitiinspektøren ser tendensen som et tegn på, at mange danskere simpelthen ikke tror, at der sker noget ved at køre for stærkt.

»Men hvis du rammer en person med 128 kilometer i timen, så kan selv regne ud, hvad der sker. Der er en årsag til, at man må køre 50 kilometer i timen i byer,« siger Knud Reinholdt.

Politiet herhjemme har et mål om, at der i 2020 ikke skal ske flere end 120 drab i trafikken. I 2016 mistede 211 mennesker livet efter trafikuheld. Det er en stigning på 19 procent fra 178 trafikdræbte i 2015.

Knud Reinholdt håber naturligvis på, at 2020-målet bliver nået. Men han forklarer samtidig, at der er bilister, som politiet kalder 'røde bilister'. Det er de danskere, der bare bliver ved med at køre stærkt, uanset om de får bøder eller ser kampagner i tv. Og han har svært ved at skjule sin pessimisme over de fartglade danskere.

»Jeg ved snart ikke hvad, der skal til. Det er simpelthen tumpet at køre så meget for stærkt. Jeg synes, at folk bør tænke over, hvordan de selv ville have det, hvis de boede ved en vej, hvor der blev kørt rigtig stærkt,« siger Knud Reinholdt.

Har du oplevet fartglade bilister i dit område? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx