Af Berit Hartung - 26/09-17 20:55

19-årige Simone fik et chok hos lægen: 23 dage senere fødte hun en søn19-årige Simone fik et chok hos lægen: 23 dage senere fødte hun en søn

19-årige Simone Hougaard Andersen fra Randers var i ottende måned, da hun pludselig fandt ud af, at hun var gravid.

storybild

Simone Hougaard Andersen med sønnen Conrad, som nu snart skal begynde i dagpleje. (Billede: Privatfoto)

Som så mange andre nybagte studenter valgte Simone Hougaard Andersen at tage et sabbatår efter gymnasiet for at tjene nogle penge. Hendes pusterum fra bøgerne udviklede sig dog noget anderledes, end hun på forhånd havde tænkt sig:

Pludselig en dag stod hun nemlig med en nyfødt baby i armene og var blevet mor.

Det hele begyndte i december sidste år, da Simone tog en graviditetstest. Selv om hun havde taget p-piller i et halvt års tid, var hendes menstruation forsinket. Da den ikke kom i slutningen af november, som ventet, blev hun bekymret.

Testen viste da også, at Simone - trods p-pillerne - var blevet gravid, og kort tid efter fortalte hendes læge hende, at hun i hvert fald var 25 uger henne. Altså for længst forbi de 12 første uger, som er grænsen for at få abort.

»Jeg kan huske, at jeg ikke troede på det, for man kunne slet ikke se på mig, at jeg var gravid,« siger Simone Hougaard Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

To dage senere blev hun scannet på hospitalet og fik at vide, at hun havde termin allerede 7. januar.

Den slanke pige havde godt nok taget et par kilo på, men bortset fra det havde hun ikke mærket noget til graviditeten.

»Det var først, da jeg fandt ud af det, at jeg lige pludselig fik alle symptomerne. Maven voksede med voldsom fart, jeg blev ramt at træthed og fik ondt i ryggen. Det var som om, jeg blev gravid på fem sekunder,« siger hun.

Lægerne forklarede Simone, at fosteret måske har lagt sig mod hendes ryg i stedet for maven og dermed blev sværere at se. Og så tror hun også selv, at hendes psyke har spillet hende et puds. Hun var overbevist om, at hun var dækket ind af p-pillerne og derfor ikke kunne blive gravid.

Det kom ikke bare bag på Simone selv, men også hendes kæreste, der stadig gik i gymnasiet. Deres familier blev også noget overraskede. Det unge par var først lige flyttet sammen, og selv om de først havde besluttet sig for en abort, ændrede de straks deres planer, da det gik op for dem, hvor fremskreden graviditeten var.

Der gik ikke mere end 23 dage, før Simone fik veer, og 25. december fødte hun en velskabt lille dreng.

Siden har den unge mor skrevet om sine oplevelser om den uventede graviditet og livet som ung mor på sin blog Sonofayoung.

Bloggen har hun blandt andet startet, fordi der i kølvandet på hendes usædvanlige historie opstod en masse rygter og misforståelser om, hvad der var sket. På bloggen har hun mulighed for at give sin version af, hvordan det hele gik til.

I november måned slutter Simones sabbatår, som udviklede sig til en barselsorlov. Hun begynder at læse til sosu-assistent og drømmer om at fortsætte til jordemoder.

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Sarah Louise delte vovet billede på...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx