Af - 19/04-15 20:21

Ordførere efter drukne-tragedie: Det må EU klareOrdførere efter drukne-tragedie: Det må EU klare

Danske udenrigsordførere er klar til at støtte op om en større indsats i Middelhavet efter hundredvis af flygtninge frygtes druknet. Men Danmark skal ikke handle på egen hånd, lyder det.

storybild

(Billede: Polfoto)

Natten til søndag gik det galt igen. Hundredvis af flygtninge frygtes druknet efter et skib fyldt med immigranter kæntrede i Middelhavet.

Kun få personer ud af de omkring 700 flygtninge er reddet op af vandet og således står det endnu engang klart, at der har fundet en tragedie sted i havet mellem Afrika og Europa.

Men danske udenrigsordførere er ikke klar til at sende danske skibe af sted på egen hånd for at komme bådflygtninge til undsætning.

- Det skal gøres inden for EU-samarbejdet. Danmark deltager allerede med eksempelvis kystbevogtning og hjælper italiensk politi med at registrere flygtninge, siger eksempelvis Morten Bødskov (S).

Lidegaard: Hjælp bådflygtninge med mere bistand
Lidegaard: Hjælp bådflygtninge med mere bistand

Skib med 700 kæntrer på Middelhavet: Kun 28 er reddet
Skib med 700 kæntrer på Middelhavet: Kun 28 er reddet

Lars Barfoed (K) stemmer i:

- Jeg mener ikke, at vi skal gå dansk enegang i den her sag. Vi kendte godt situationen i forvejen, men denne forfærdelige ulykke ændrer ikke på den. Derfor påkalder det sig heller ikke, at vi skal gribe tingene anderledes an, siger han.

Kun hvis Italien, hvor mange flygtninge først rammer land, beder specifikt om det, bør Danmark hjælpe, mener Søren Espersen (DF).

- Vi støtter, at danske skibe deltager i det her, men betingelsen må være, at man begynder at tilbagesende nogle af flygtningene. Man må lave aftaler med de nordafrikanske stater. Ellers vil det aldrig stoppe, siger han.

LÆS OGSÅ: Skib med 700 migranter frygtes kæntret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx