06/07-17 12:45; Opdateret: 06/07-17 14:22

Ondsindede hackere har øget fokus mod DanmarkOndsindede hackere har øget fokus mod Danmark

København. Center for Cybersikkerheds nye beretning fra 2016 beskriver en voksende cybertrussel mod Danmark.

storybild

Det vurderer it-ekspert Peter Kruse, som er medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS.

- Det er en forøget risiko, som fremgår af rapporten, i forhold til tidligere rapporter. Man kan se, at cyberangreb er noget af det, som berør flest virksomheder og infrastrukturen i Danmark, siger han.

Center for Cybersikkerhed er en enhed under Forsvarets Efterretningstjeneste. Centeret overvåger internetbaserede trusler mod danske interesser.

Af beretningen fremgår det, at centeret har behandlet 783 sikkerhedshændelser i 2016. Syv af hændelserne er karakteriseret som større.

Adam Lebech, der er branchedirektør i DI Digital, fortæller, at der er sket en eksplosiv stigning i 2016 i virksomheder, der er blevet ramt af cyberangreb.

- Ifølge en undersøgelse var 69 procent af virksomhederne udsat for cyberkriminalitet, og hele 67 procent har været ramt af ransomwareangreb mod 22 procent i 2015, siger han.

Det fremgår af beretningen, at cybertrusler et af de højst prioriterede områder i Forsvarets Efterretningstjeneste.

- Cybertruslen er en særdeles aktiv trussel, der har både sikkerhedspolitiske og samfundsøkonomiske konsekvenser for Danmark. Angreb og skadevoldende aktivitet er meget sandsynlig, står der i rapporten.

Truslen kommer primært fra stater eller statsstøttede aktører, der har interesse i at spionere mod Danmark. Forsvarets Efterretningstjeneste har set en stigning i angreb fra stater de seneste år.

- Udviklingen er gået stærkt inden for de sidste to år. Cybertruslen er generelt i stigning.

- Nationer opruster på området, fordi de ser andre blive hacket. De er gået i offensiv for at kunne angribe hinanden og beskytte sig selv mod angreb, siger Peter Kruse.

Ifølge ham er beretningen også en anerkendelse af, at cyberkriminaliteten ikke bliver stoppet lige foreløbig.

- Man anerkender, at det her er noget, som vil vokse og stige, i forhold til hvor avanceret det er, men også omfanget af det.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Superliga-klub med vigtig besked før...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx