Af Marc Nicholas Thygesen - 17/08-15 10:28; Opdateret: 17/08-15 10:55

LA: Dagpengesystem må godt blive dyrereLA: Dagpengesystem må godt blive dyrere

Anders Samuelsen kan godt støtte et dyrere dagpengesystem, hvis det ledsages af en "seriøs" skattereform.

storybild

Anders Samuelsenn ønsker at øge gevinsten ved at arbejde (Billede: Polfoto/KOFOD LASSE)

Liberal Alliances mål er at finde så mange penge som muligt til en skattereform, der skal bære synligt præg af at være født af en borgerlig regering.

Politikere:
Politikere: "Arbejdsløse" fængselsbetjente skal aflaste politiet

Og går det i opfyldelse, så kan partiet godt acceptere, at prisen for det dagpengesystem, der snart skal til genforhandling, stiger.

Det siger partiets politiske leder, Anders Samuelsen.

- Jeg synes, man skal have et rationelt dagpengesystem, og det kan godt være, at sådan et i princippet kunne koste lidt mere, men det kan det kun komme til at gøre, hvis man løser den anden del af den strukturelle udfordring, som er skatten, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

Saxo Bank stopper fast pengestrøm til Liberal Alliance
Saxo Bank stopper fast pengestrøm til Liberal Alliance

Han ønsker at øge gevinsten ved at arbejde, og hvis det ikke sker ved at sænke skatten, må det ske ved at forringe vilkårene for dagpengemodtagerne. Men den sidste løsning er ikke hans foretrukne.

- Mit mål er, at folk skal have et fornuftigt forsikringssystem, som de kan leve af, når de - forhåbentlig for en kort periode - mister deres arbejde. Men regeringen lægger et stort pres på sig selv, hvis den ikke tager fat om den dagsorden, som er vigtig for os, nemlig skatten, påpeger han.

Rødt valgflæsk: Lover 700 nye østjyske lærere
Rødt valgflæsk: Lover 700 nye østjyske lærere

I stedet for at spare penge på dagpengesystemet vil Liberal Alliance hente råderum til skattelettelser andre steder.

- Det er oplagt, at vi er med i en arbejdsmarkedsreform, en finanslov, aftaler om landbruget og udlændingepolitik. Hvis regeringen vil, så er vi til at snakke med her i efteråret, og vi vil gerne lægge stemmer til ting, som trækker i den rigtige retning, proklamerer Anders Samuelsen, der dog tilføjer:

- Det store opgør kommer til foråret, og det kommer omkring skatten. Det er her, at regeringen i første gang bliver testet på sin overlevelsesevne alt efter, hvordan den behandler sit parlamentariske grundlag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx