Af Ritzau - 18/11-16 17:37; Opdateret: 18/11-16 18:40

Skatteminister: Ingen skal mere i boligskat med nye vurderingerSkatteminister: Ingen skal mere i boligskat med nye vurderinger

Man kan tage det roligt som boligejer, efter ny aftale om nye ejendomsvurderinger er på plads, siger minister.

storybild

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har indgået et bredt forlig om et nyt ejendomsvurderingssystem. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Et bredt flertal er enige om et nyt ejendomsvurderingssystem, oplyser flere af forhandlerne.

- Samtidig har vi set hinanden i øjnene. De nye vurderinger skal ikke føre til, at nogen skal betale mere i boligskat. Så man kan tage det roligt som boligejer, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Forliget er indgået mellem regeringen, DF, LA, K, R og S.

- Jeg har tillid til det system, vi nu har aftalt, siger Karsten Lauritzen.

Det er endnu ikke aftalt, hvordan fremtidens boligskat skal indrettes. Her har regeringen lagt op til at lade boligskatterne stige, når værdien stiger.

Men det skal ifølge regeringens forslag være muligt at indefryse den del af værdistigningen, der ligger ud over pris- og lønudviklingen.

Socialdemokratiet har derimod talt for at lade det nuværende skattestop fortsætte. Det omfatter kun ejendomsværdiskatten, mens grundskylden godt kan stige.

Selv om der altså fortsat venter hårde forhandlinger, så har partierne i en vis forstand givet hinanden håndjern på i form af en skriftlig aftale.

- Et nyt boligbeskatningssystem skal sikre, at de samlede boligskatter ikke stiger ved overgangen til og på grund af det nye ejendomsvurderingssystem, står der.

- Der er ikke tale om, at boligskatterne fastfryses nominelt.

Meningen er, at aftalen om boligbeskatning skal være klar, inden lovforslaget om ejendomsvurderinger vedtaget ved tredje behandling i Folketinget.

De Radikale, der er med i forliget, er det af aftalepartierne, der mest vedholdende har talt for at opgør med det nuværende system, hvor ejendomsværdiskatten er fastfrosset i kroner og øre.

- Det er godt at der er nu er bred enighed om at der er brug for noget andet, siger partileder Morten Østergaard (R).

Liberal Alliances skatteordfører, Joachim B. Olsen, anerkender, at et nyt vurderingssystem kan skabe utryghed.

- Men vi får nu mere præcise vurderinger. Og der er et flertal i Folketinget, der ikke ønsker stigende boligskatter. Det betrygger i hvert fald mig som boligejer, siger han.

Aftalen betyder også, at det igen bliver muligt at klage over sin ejendomsvurdering.

Det kommer til at koste 1000 kroner at klage over de nye ejendomsvurderinger, fremgår det af aftaletekst. Gebyret får man tilbage, hvis man får ret i sin klage.

Hvis man klager, risikerer man, at ens vurdering sættes op, hvis det viser sig, at den har været vurderet for lavt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx