Borgmester hævede ulovlige udbetalinger på borgerens regningBorgmester hævede ulovlige udbetalinger på borgerens regning

Struer-borgmester Mads Jakobsen har fået udbetalt ulovlig erstatning for tabt arbejdsfortjeneste på et femcifret beløb.

storybild

Borgmester Mads Jakobsen (V), Struer Kommune

En studietur, en afskedsreception, en fødselsdag, et rejsegilde og et bestyrelsesmøde, han i forvejen fik betaling for.

Struers nuværende borgmester, landmand Mads Jakobsen (V), modtog i sidste valgperiode minimum en kvart million kroner i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for deltagelse i en række møder og arrangementer.

Chokeret over millioner til fritidspolitikere: Advarselslamperne blinker!
Chokeret over millioner til fritidspolitikere: Advarselslamperne blinker!

Men udbetalingerne er i flere tilfælde – blandt andet de førnævnte – sket i direkte strid med loven.

- Reglerne handler primært om, at man skal kompenseres for at deltage i byråds- og udvalgsmøder - ikke for at gå til receptioner og fødselsdage. Den slags kan kun kompenseres, hvis det på forhånd er vedtaget af byrådet, siger ekspert i kommunal forvaltning Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.

Eks-borgmester tordner mod kolleger: De er levebrødspolitikere
Eks-borgmester tordner mod kolleger: De er levebrødspolitikere

Men byrådet i Struer har ikke været involveret i Mads Jakobsens udbetalinger, der blot blev godkendt af daværende borgmester Niels Viggo Lynghøj (S). Han siger, at han ikke 'har haft grundlag for at betvivle, om udbetalingerne var korrekte', men at praksis burde laves om.

I alt drejer det sig om minimum 14.640 kroner, som er udbetalt uden berettigelse. Det viser en gennemgang af Mads Jakobsens indleverede timesedler, som metroxpress er i besiddelse af.

Fritidspolitikere malker dig for millioner
Fritidspolitikere malker dig for millioner

Kommunen må kun udbetale erstatning for tabt arbejdsfortjeneste til politikere, hvis de reelt er gået ned i indkomst på grund af byrådsarbejdet. Men Struer Kommune har på intet tidspunkt krævet at se eksempelvis udgiftsposter for vikarer i Mads Jakobsens landbrug. Det vækker kritik fra Sten Bønsing:

- Det minder lidt om et tag-selv-bord for politikerne, når kommunen ikke kontrollerer, at de rent faktisk lider et tab. Kommunen har en undersøgelsespligt, så de skal gøre sig en vis anstrengelse for at sikre sig noget dokumentation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx