Af - 12/01-16 23:00

ISS-topchef: Vi bør se på særløn til flygtninge i jobISS-topchef: Vi bør se på særløn til flygtninge i job

I de kommende trepartsforhandlinger skal der være en særlig flygtningeløn, der kan hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet, mener ISS-bossen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Brohus Anders)

Med titusindvis af flygtninge står Danmark over for en enorm integrationsopgave.

Her må arbejdsgivere og lønmodtagere åbent diskutere nye løsninger, der kan bringe dem ud på arbejdsmarkedet – herunder den omdiskuterede indslusningsløn.

Sådan lyder det fra Jeff Gravenhorst, der er øverste chef for en af landets største virksomheder, servicevirksomheden ISS.

Det skriver Politiken onsdag.

DF'er forlader partiet i raseri over at få mundkurv på
DF'er forlader partiet i raseri over at få mundkurv på

- Jeg synes, indslusningsløn kan være en ganske udmærket idé, men det er vigtigt, at det bliver sat op på den rigtige måde, siger Jeff Gravenhorst i et interview med Politiken, der spørger til den aktuelle debat om flygtninge.

Så sent som i går fremhævede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trepartsforhandlingerne i starten af februar, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter skal finde frem til, hvordan flere flygtninge kan komme ud på arbejdsmarkedet. Netop trepartsforhandlingerne ser Jeff Gravenhorst som en anledning til at drøfte indslusningsløn, der er lavere end normal løn. Men også de nuværende ordninger som virksomhedspraktik og løntilskud kan forbedres, mener topchefen.

- Hvis der skal indføres indslusningsløn, skal arbejdsmarkedets parter være enige, og hvis der også skal ændres på lovgivning og eksisterende ordninger, skal politikerne selvfølgelig være med. Så trepartsforhandlingerne er et fint forum til at tage hele komplekset op, siger han.

Med den melding tager Jeff Gravenhorst hul på en giftig diskussion. LO-formand Lizette Risgaard afviser over for Politiken at diskutere indslusningsløn, mens underdirektør i Dansk Industri Steen Nielsen ikke mener, at det skal være en del af trepartsforhandlingerne.

LÆS OGSÅ: Løkke: Smykkeforslag er det mest misforståede i historien

LÆS OGSÅ: Regeringen udskyder skattereform til efteråret

LÆS OGSÅ: TV: Ny anti-islamistisk demonstration i Tyskland

LÆS OGSÅ: Merkel sigter mod markant færre flygtninge i år

LÆS OGSÅ: Tre ministre skal stå skoleret om asylpres på kommuner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx