Af - 09/08-14 21:57

Startet på arbejde? Sådan holder du sommerkuløren kørendeStartet på arbejde? Sådan holder du sommerkuløren kørende

For at beholde den smukke og gyldne sommerkulør længst muligt er der nogle simple ekspertråd, du kan følge. Se dem herunder.

storybild

For at beholde den smukke og gyldne sommerkulør længst muligt er der nogle simple ekspertråd, du kan følge. Se dem herunder. (Billede: Polfoto)

De mange timer på stranden over sommeren har resulteret i en smuk og gylden kulør, som du nødig vil miste igen, lige så snart du synker ned i kontorstolen på jobbet.

Ifølge kosmetolog Mette Jørgensen fra skønhedsplejeshoppen www.NiceHair.dk, kan man med en række simple råd sikre, at sommerteinten holder lidt længere.

Ny forskning: Solbadning er som at tage heroin
Ny forskning: Solbadning er som at tage heroin

Det første i rækken kan virke en anelse paradokssalt, men ifølge eksperten er det vigtigt at fjerne det øverste hudlag, så blodcirkulationen øges:

- Det øverste hudlag regenererer sig selv ca. hver 14. dag, så derfor kan det være en god ide at bruge en bodyscrub regelmæssigt. På den måde fjerner du de døde celler og blodcirkulationen øges. Det giver en frisk, sund og ensartet glød. Skrubbecremen ødelægger ikke din farve, men brug den højst et par gange om ugen og undgå at skrubbe på øm og solforbrændt hud, siger Mette Jørgensen.

Præster føler sig stødte af bare bryster
Præster føler sig stødte af bare bryster

Drik vand
En anden vigtig faktor for at holde på sommerfarven så længe som muligt er at holde kroppen hydreret.

- Det er meget vigtigt at holde kroppen godt hydreret, både under solbadning og i perioden efter. Huden har en tendens til at skalle af, hvis den tørrer ud, så hvis du vil være sikker på, at cellerne ikke dehydrerer, skal du som tommelfingerregel sørge for at drikke mindst en tredjedel af din kropsvægt i deciliter om dagen. Vejer du for eksempel 60 kilo, skal du drikke 20 deciliter, altså to liter, siger Mette Jørgensen.

Tag kolde bade
Derudover skal man ifølge kosmetologen holde sig fra varme bade. Varme bade udtørrer nemlig hurtigere huden og øger risikoen for, at huden og dermed din farve skaller af.

- Tag i stedet kolde bade og hold igen med almindelige shower gels. Brug hellere oliebaserede produkter, som holder bedre på fugten og efterlader huden blød og skinnende, lyder rådet.

Smør, smør, smør
De fleste har msåke brugt aftersun eller bodylotion, nar de har ligget i solen. Ifølge Mette Jørgensen er det en god idé at fortsætte med det.

- Det er ligeså vigtigt at blive ved med at give huden fugt – meget fugt. Derfor anbefaler jeg, at man smører sig med aftersun eller en god bodylotion mindst to gange om dagen. På den måde sikrer man, at hudens øverste lag konstant ikke tørrer ud og sommerkuløren fremstår tydeligere, siger Mette fra NiceHair.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘X Factor’-Rasmus vælter sig i tilbud...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Danskere om stor virksomhed: I...
bt.dk
68-årige Preben forstår ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx