Af - 21/05-14 08:52

Afsløring: Borgmester sagde ja til skatteyderbetalt telefonregning på kvart millionAfsløring: Borgmester sagde ja til skatteyderbetalt telefonregning på kvart million

Anker Boye bekræftede to gange, at han ville hæve sit dataloft, mens han var på ferie.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

74 telefonsamtaler, 29 SMS'er og 3,19 GB dataforbrug resulterede i en svimlende høj telefonregning til Odenses borgmester, Anker Boye(S), efter en uges ferie i Tyrkiet i oktober 2011.

245.057 kroner lød regningen på, viser en aktindsigt, som fyens.dk har fået fat på.

Aktindsigten viser, at Boye fik en SMS, som han sagde ja til to gange. Første gang bekræftede han, at dataloftet skulle hæves til max 200.000 kroner, og anden gange sagde han ja til at hæve beløbet til max 300.000 kroner.

Odense borgmester  fik telefonregning på kvart million efter ferie
Odense borgmester fik telefonregning på kvart million efter ferie

Selv er borgmesteren ked af hele situationen.

- For at være helt ærlig, så står lige præcis de sms'er ikke knivskarpt i hukommelsen. Jeg kan godt huske, at jeg år tilbage på mine udlandsophold modtog en hel del sms-beskeder fra TDC, som skulle godkendes, siger han.

Men Anker Boye har ikke tænkt sig at betale regningen af egen lomme, da han mener, at telefonen var et arbejdsredskab, og at det høje forbrug ikke var "med vilje".

Den socialdemokratiske borgmester oplyser over for fyens.dk, at forbruget skyldes telefonsamtaler, og at han har tjekket sin arbejdsmail.

Den telefonregningen på den kvarte million er aldrig blevet betalt, og på tredje år strides Odense Kommune og TDC om det store beløb skal betales.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx