Af - 25/05-17 17:24

Politiet: Del IKKE terror-opslagPolitiet: Del IKKE terror-opslag

Nordjyllands Politi mener ikke, der er hold i terror-rygte på sociale medier.

storybild

Aalborg Karneval startede fredag d. 19. maj karnevalsåret med et internationalt karnevalsoptog gennem den indre by. 20 karnevalsgrupper deltog i optoget, her er det den lokale sambagruppe , Poco Loco, med deres sambapiger. (Billede: Scanpix)

Nordjyllands Politi har i løbet af torsdagen efterforsket massive rygter om, at der er planlagt et terrorangreb mod årets karneval i Aalborg, som løber af stablen netop nu, og når sit klimaks lørdag.

Politiet er kommet frem til, at der ikke er hold i rygterne, lyder det i en pressemeddelelse:

'Erfaringsmæssigt ved politiet, at der via sociale medier kan spredes informationer, der kan skabe utryghed. Og Nordjyllands Politi er bekendt med, at der er ét konkret rygte på de sociale medier om, at en navngiven nylig afdød person skulle være involveret i planer om en større hændelse op til karnevallet i Aalborg'.

Politiet bekræfter: Efterforsker terror-rygter mod Aalborg Karneval lige nu
Politiet bekræfter: Efterforsker terror-rygter mod Aalborg Karneval lige nu

'Politiet har efterforsket det konkrete forhold, og man har ikke fundet grund til at tro, at der skulle være hold i dette rygte. Derfor opfordrer politiet til, at man ikke deler det konkrete opslag', lyder det i pressemeddelelsen.

Rygtet er blevet sendt fra person til person i privatbeskeder via Facebook-app'en Messenger, hvor en længere, copy-pastet besked er blevet viderebragt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tvivl om FCK-mål: Nu bliver målscorer...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Fie Laursen afslører snyd i populært...
bt.dk
Usædvanligt vejr under opsejling:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx