Af - 30/07-14 11:29

S-profil er 'meget enig' i Gaza-erklæring - Thorning vil ikke underskriveS-profil er 'meget enig' i Gaza-erklæring - Thorning vil ikke underskrive

Pernille Rosenkrantz-Theil er "meget enig" i den Gaza-erklæring, som S-lederne i Norden - undtagen Thorning - står bag.

storybild

Pernille Rosenkrantz-Theil er "meget enig" i den Gaza-erklæring, som S-lederne i Norden - undtagen Thorning - står bag. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, går nu ud med fuldtonet støtte til den erklæring, som de nordiske socialdemokratiske partiformænd - undtagen statsminister Helle Thorning-Schmidt - udsendte i weekenden.

Thorning afviser at fordømme Israel i nordisk erklæring
Thorning afviser at fordømme Israel i nordisk erklæring

I erklæringen siger Thornings nordiske kolleger blandt andet, at de "fordømmer Israels anvendelse af uproportionel vold, som strider mod folkeretten og grundlæggende humanitære principper".

Og de opfordrer samtidig Israel til at ophæve besættelsen af Vestbredden, blokaden af Gaza og til at afvikle bosættelsespolitikken.

Israel angriber og dræber 20 på FN-pigeskole i Gaza
Israel angriber og dræber 20 på FN-pigeskole i Gaza

Gaza-læger redder baby fra afdød gravid kvindes mave
Gaza-læger redder baby fra afdød gravid kvindes mave

Helle Thorning-Schmidt, der er den eneste regeringschef blandt de nordiske partiledere, takkede nej til at skrive under, og nu fastslår Rosenkrantz-Theil, at hun er "meget enig" i erklæringen fra de andre ledere.

Det "er en fin erklæring fra vores nordiske socialdemokratiske venner om Gaza-konflikten, som jeg er meget enig i", skriver socialordføreren på Facebook, hvor hun også har lagt erklæringen op på sin væg.

Rosenkrantz-Theil skriver i en sms til Ritzau, at hun ikke har yderligere at sige om sin opdatering.

Den socialdemokratiske folketingskandidat Peter Hummelgaard har tidligere sagt, at han"gerne havde set, at statsministeren havde skrevet under" på erklæringen fra Jonas Gahr Støre, Stefan Löfven, Antti Rinne og Arni Pall Arnason fra henholdsvis Norge, Sverige, Finland og Island.

Medie: Hamas afviser PLO's påståede våbenhvile
Medie: Hamas afviser PLO's påståede våbenhvile

Ingen af disse S-ledere er dog regeringschefer som Thorning-Schmidt, og partiets fungerende politiske ordfører, Ane Halsboe-Jørgensen, fastholder, at den danske regering er dækket ind af EU's samlede holdning til konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

Irans øverste leder anklager Israel for folkemord
Irans øverste leder anklager Israel for folkemord

- Det er en meget klar socialdemokratisk holdning, at de handlinger, vi ser fra Israel i de her uger, er langt over stregen, og det skal stoppes. Det har den danske regering sagt meget klart i EU-regi. I EU-regi har man også lavet nogle fælles konklusioner. Og det er regeringen dækket ind af, sagde hun tirsdag til Ritzau.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx