15/12-15 14:22

Løkke vil ikke skændes om boligydelse: Ændring er på vejLøkke vil ikke skændes om boligydelse: Ændring er på vej

Statsministeren forsikrer under tirsdagens spørgetime, at regeringen er ved at nå frem til en ny boligydelse.

storybild

Statsminister Lars L¿kke Rasmussen Statsminister Lars L¿kke Rasmussen, lagmand Aksel V. Johannesen og formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen til pressem¿de efter deres rigsm¿de mandag den 14. december 2015 p Marienborg. (Billede: Davali Philip)

Helt som ventet benytter Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, sin taletid under tirsdagens spørgetime til at angribe regeringen og Dansk Folkeparti for at svigte pensionister ved at skære i boligydelsen.

- Hvorfor er det rimeligt, at et pensionistægtepar årligt skal miste 8000 kroner i boligydelse?, spørger Mette Frederiksen således statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Statsministeren afviser dog at indlede en diskussion om boligydelsen i folketingssalen.

- Der er blevet rejst en stribe spørgsmål, og der finder drøftelser sted mellem parterne. Og derfor vil det være noget præmaturt at gå ind i en diskussion, før det er afsluttet mellem de parter, der har indgået aftalen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han får kritik af Mette Frederiksen for ikke at tage debatten, når aftalen om finansloven er indgået, og lovforslaget efter planen skal vedtages i denne uge.

- Det er nærmest komisk. Det nærmer sig det absurde, lyder det fra Mette Frederiksen.

Hun henviser til, at regeringen længe har vidst, at besparelserne på boligydelsen ville ramme pensionister med en lav indkomst.

- Det kan ikke nytte, at man ikke vil tage debatten, når der ligger høringssvar, som er 20 dage gamle, og som viser, hvem der bliver ramt af boligydelsen, siger Mette Frederiksen, der tilføjer:

- Enhver minister er forpligtet til at læse de høringssvar, der kommer ind. Regeringen har vist, at når man henter penge på boligydelsen, så er der nogle pensionister, som får en lavere rådighedsbeløb. Det, synes jeg som Socialdemokratisk formand, er en forkert prioritering, men det må regeringen stå på mål for.

Løkke bekræfter, at aftalen er indgået "med det formål at hente et provenu på boligydelsen".

- Det er klart, at hvis man udbetaler et mindre tilskud, så får folk færre penge, siger Løkke, der tilføjer:

- I kølvandet på aftalen er der rejst nogle spørgsmål, som gør det relevant at træde tilbage og se, om der er nogle familietypeeksempler, som gør, at aftalen skal ændres. Jeg ønsker ikke at indlede et skænderi om en aftale, som vi er i gang med at justere.

Der er planlagt både hastesamråd om boligydelsen tirsdag aften samt hasteforespørgselsdebat i folketingssalen om samme emne onsdag morgen, før finansloven er til afstemning.

LÆS OGSÅ: Røde partier kræver hastedebat om betændt boligydelse

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen: DF forringer bevidst pensionisters økonomi

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx