Af - 03/08-16 13:49

Boligsvindlere udnytter desperat boligmarked - politiet advarerBoligsvindlere udnytter desperat boligmarked - politiet advarer

Der er for tiden stort pres på boligmarkedet i storbyerne, specielt nu hvor studiestart lægger et ekstra pres landet over. Politiet anbefaler at holde et vågent øje med svindlere.

storybild

Flere skal nu til at flytte - blandt andet i forbindelse med studiestart. Politiet advarer nu mod boligsvindlere. (Billede: Simon Skipper )

Jyder, der flytter til København, eller Sjællandere, der flytter til Aarhus for at studere. Der er for tiden stort pres på ungdomsboligmarkedet. Det udnytter svindlere desværre, og en ny svindelsag har fået politiet på mærkerne - de advarer nu mod falske udlejere.

- Man skal huske at bruge sin sunde fornuft. Man bør ikke leje noget og indbetale depositum uden først at have set boligen og mødt udlejeren. Man bør også tænke sig om en ekstra gang, hvis udlejer kræver, at pengene skal overføres meget hurtigt, til en udenlandsk konto eller udleveres kontant, siger Nicki S. Pedersen fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

5 råd til at undgå boligsnyd
5 råd til at undgå boligsnyd

Specielt sine personlige oplysninger skal man ifølge Nicki S. Pedersen være varsomme med at udlevere til potentielle udlejere.

- Det er let og hurtigt lige at sende et billede af sit kørekort eller lignende. Men den slags identitetspapirer kan let bruges til identitetstyveri, så det skal man kun gøre, hvis man har fuld tillid til modtageren, siger han.

Derudover skal man også være ekstra opmærksom på, at bare fordi, du bliver vist rundt i lejligheden af en person, så er det ikke sikkert, at den person er udlejeren. Det kan ifølge Nicki S. Pedersen være en person, der lejer for en kort periode, som så udgiver sig for at være udlejer og derefter tager dit depositum med sig.

Her er boligsvindlernes nye metode til at snyde dig på
Her er boligsvindlernes nye metode til at snyde dig på

Hvis man opdager tilfælde af boligsvindel bør man anmelde disse til politiet i egen politikreds.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx